blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Acțiune a Poliției Alba, între 11 și 17 februarie 2013, pentru verificarea autovehiculelor de transport marfă

Acțiune a Poliției Alba, între 11 și 17 februarie 2013, pentru verificarea autovehiculelor de transport marfă

Publicat în 10.02.2013 la ora 17:41

În perioada 11-17 februarie, oamenii legii vor desfășura pe raza judeţului Alba acţiunea „Truck&Bus”. Polițiștii vor fi în stradă pentru a verifica starea tehnică a mașinilor, legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, dar și alte aspecte privind circulaţia pe drumurile publice.

Acțiunea „Truck&Bus” vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În cadrul activităţilor de control, poliţiştii rutieri vor urmări mai multe aspecte printre care legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane (existenta foilor de parcurs, existenta şi valabilitatea licenţelor de transport, de execuţie şi de traseu), controlul autovehiculelor pentru transportul mărfurilor şi concordanţa între cantităţile scriptice prevăzute în documentele de însoţire a mărfii şi cele faptice.

De asemenea aceștia vor trece la controlul legalităţii transportului de persoane în trafic urban şi judeţean, interjudeţean, naţional si internaţional, în ceea ce priveşte existenta documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum si a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini

Respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, precum şi alte aspecte de natură economică.

Vor mai fi avute în vedere şi starea tehnică a autovehiculelor, modul de respectare a prevederilor privind inspecţiile tehnice periodice şi alte aspecte privind circulaţia pe drumurile publice.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 218 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.