blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Acoperișul unei anexe gospodărești din Pănade mistuit de un incendiu

Acoperișul unei anexe gospodărești din Pănade mistuit de un incendiu

Publicat în 12.12.2013 la ora 19:30

incendiu-acoperis-blajGarda de intervenţie Blaj a acționat în cursul nopții trecute, în localitatea Pănade, comuna Sîncel, unde a izbucnit un incendiu la acoperişul unei anexe gospodăreşti.

Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sîncel. În incendiu au ars acoperişul anexei gospodăreşti şi pereţii confecţionaţi din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, 2 iepuri, 1 găină, carnea de porc din afumătoare, 1 moară electrică, 1 drujbă, 1 flex, 1 maşină de găurit şi 1 circular de mână, producând pagube în valoare de circa 10.000 lei.

Potrivit ISU Alba, cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii închise (jarul sau scânteia căzută din afumătoare).

Reamintim cetăţenilor măsurile ce trebuie luate în această perioadă şi anume: se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, podurile casei,  sub şoproane sau lângă materiale combustibile; afumătorile se confecţionează din cărămidă şi materiale necombustibile şi se amplasează  independent de celelalte construcţii din gospodărie”, precizează Alina Marescu, purtător de cuvânt ISU Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 433 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.