blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » A început organizarea șantierului Sălii Polivalente din Blaj

A început organizarea șantierului Sălii Polivalente din Blaj

Publicat în 15.02.2019 la ora 10:00

De câteva zile, la Blaj, firma italiană SC Frimat Spa Roma a început organizarea șantierului uneia dintre cele mai așteptate investiții din municipiu, respectiv Sala Polivalentă.

Potrivit edilului blăjean, Gheorghe Valentin Rotar, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 1 februarie, firma câștigătoare urmând să aducă graficul de lucrări și să înceapă forarea în vederea amplasării pilonilor la sfârșitul acestei luni. ”În urma discuțiilor cu constructorul, acesta și-au declarat intenția de a termina obiectivul în termen de 2 ani și nu de 3, așa cum prevede contractul”, precizează aceeași sursă.

Investiția ”Sală polivalentă de sport cu capacitate de 1.800-2.000 de locuri” se va realiza pe terenul în suprafață totală de 17.118 mp. Prin realizarea investiției, în valoare de peste 32 de milioane de lei, se va obține o sală polivalentă de sport cu capacitatea de 1.890 de locuri pe scaune, care respectă toate standardele naționale și europene pentru competițiile sportive de volei, handbal, baschet și tenis. Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare, care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor internaționale de omologare a sălilor de sport.

Primarul din Blaj, Gheorghe Rotar, a anunțat semnarea contractului de execuție pentru viitoarea sală polivalentă din Blaj, în valoare de peste 32 de milioane de lei. Construcția se va întinde pe un teren cu o suprafață de 17.118 de metri pătrați și va fi realizată în cadrul unui acord de asociere prin care Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba suportă din bugetul propriu câte 50% din cheltuielile totale aferente realizării investiției.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 463 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.