blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » A fost dată în folosință noua pasarelă peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj

A fost dată în folosință noua pasarelă peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj

Publicat în 07.04.2018 la ora 21:38

Zilele trecute a fost deschisă circulației noua pasarelă peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj.

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 700.000 lei și asigură comunicarea pietonală a zonei centrale cu unul dintre cele mai mari cartiere blăjene, Hula, fiind solicitată de cetăţenii din acest cartier, după ce trecerea pietonală din zonă a fost desfiinţată odată cu construirea liniei de cale ferată rapidă.

Lucrările la pasarela pietonală au demarat abia la începutul lunii septembrie 2017 din cauza primirii cu întârziere, la sfârşitul lunii august, de la instituţiile care administrează calea ferată Sighişoara – Coşlariu, a tuturor autorizaţiilor pentru proiectul depus de Primăria Blaj încă de la începutul lunii martie 2017. Lucrarea a fost executată de SC Construcţii Feroviare Mureş SA Târgu Mureş, după un proiect realizat de SC Iovidia Com SRL Braşov.

• Detalii tehnice

Pasarela pietonală este construită pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat și a fost montată la capătul străzii Inochentie Micu Clain, între străzile Avram Iancu şi Dr. Vasile Suciu. Suprafaţa totală a construcţiei este de 140 mp.

Infrastructura este alcătuită din două pile din beton armat monolit, pe fundaţii indirect din coloane de beton armat cu diametrul de 1.000 mm şi lungimea de 8 m, executate prin foraj.

Legătura dintre coloane şi elevaţie a fost făcută cu radier din beton armat monolit cu înalţimea de 1,60 m, lăţimea de 1,60 m şi înălţimea de 4 m. Elevaţiile au pereţi verticali de 0,80 m grosime cu lungimea de 2,50 m şi înălţimea de 7 m. Distanţa dintre infrastructuri este de 13,40 m, asigurând gabaritul pe orizontală pentru cele două şinii CF.

Suprastructura este din două grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, cu deschiderea de 15,50 m. Lăţimea grinzilor este de 1,02 m şi lungimea de 16 m. Lăţimea utilă a pasarelei este de 1,80 m, iar lăţimea totală este de 2,04 m. Înălţimea liberă dintre nivelul superior al şinei şi grinzi este de 7,60 m, asigurând gabaritul pe verticală pentru linia CF electrificată. Cele două grinzi vor fi monolitizate prin placa de suprabetonare din beton armat monolit cu grosimea de 14 cm.

Scările, în lungime de 18 m, au lăţimea de 2,40 m, asigurând spaţiul suplimentar necesar platformelor pentru persoanele cu dizabilităţi. Structura de rezistenţă este din beton armat monolit şi fiecare scară este compusă din trei rampe şi două podeste.

Parapeţii şi copertina sunt structuri din confecţii metalice, prinse solidar pe structura de rezistenţă. Toată suprafaţa pasarelei va fi protejată cu o învelitoare din plăci de policarbonat cu grosimea de 10 mm. Secţiunea liberă a pasarelei are dimensiunile 1,50 – 2,25 m pe orizontală şi 2,75 m pe verticală.

Acest articol a fost citit de: 533 ori

A fost dată în folosință noua pasarelă peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj
5 (100%) 2 votes

Un Comentariu la A fost dată în folosință noua pasarelă peste calea ferată din zona Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj

  1. Alexandru Crinu Megiesan Răspunde

    08.04.2018 la 10:27

    FELICITARI PRIMARIEI BLAJ CARE SE LUPTA PENTRU BINELE COMUNITATII !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.