blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Mândru de Blaj

Mândru de Blaj

Publicat în 12.05.2018 la ora 20:56

Da, sunt „mândru de Blaj”, că sunt blăjean, că sunt unul dintre cele 20.000 de suflete ale Blajului, că particip la viaţa activă a municipiului, care se află pe un drum ascendent atât în economie, cultură, urbanism, cât şi în sport.

Sunt „mândru de Blaj” că am avut ocazia, poate unică în viaţă, să pot participa recent la Bucureşti, la Final Four-ul Ligii Campionilor la volei feminin, alături de echipa locală Volei Alba Blaj, unde s-a adunat spuma voleiului european, respectiv din Italia – Imoco Volley Conegliano, şi din Turcia – VakifBank Istanbul şi Galatasaray Istanbul. Au fost două zile în care am fost mândru să pot participa la o asemenea competiţie, în care fraternitatea româno-turco-italiană a triumfat prin fairplay-ul afişat împreună (scandări, cântece în grup, bannere), care au asigurat un spectacol de gală la cel mai înalt grad.

Echipa campioană a României a jucat finala, s-a bătut până la final cu puternica echipă turcă VakifBank (câştigătoarea ultimelor trei ediţii), n-a câştigat titlul suprem, dar în schimb a câştigat dragostea şi iubirea neţărmurită a unei întregi ţări prin evoluţie şi spiritul ei de luptă. Echipa a fost susţinută frenetic de peste 500 de spectatori din Blaj, Jidvei, Abrud şi nu numai, de toate vârstele şi profesiile, de la elevi la pensionari, cu sprijinul companiei Jidvei (administratori Liviu şi Claudiu Necşulescu), al Consiliului Judeţean Alba (preşe­dinte Ion Dumitrel) şi al Primăriei municipiului Blaj (primar Gheorghe Valentin Rotar) şi cu o galerie de tineri superbi şi entuziaşti (coord. prof. Augustin Damian).

În sală a fost o atmosferă de mare derby, echipele fiind încurajate frenetic de galeriile proprii prin cântece, tobe, trompete, echipament asortat echipei favorite şi printr-un repertoriu adecvat competiţiei, care au creat un ambient de Champions League. A fost premiată echipa ideală a Final Four-ului Ligii Campionilor la volei feminin, din care au făcut parte şi două jucătoare de la Volei Alba Blaj: Nneka Onyejekwe şi Ana Cleger; de la Imoco Volley Conegliano a venit căpitanul Joanna Wolosz, poloneza care e cea mai bună ridicătoare, precum şi Kimberly Hill, americanca de 5 stele, iar de la campioana VakifBank Istanbul: chinezoiaca Zhu Ting, cea mai bună voleibalistă din lume, sârboiaca Milena Rasici şi liberoul Gizem Ordu. MVP-ul competiţiei a fost desemnată Gozde Kirdar, voleibalista de legendă a lui VakifBank, asta poate şi pentru că turcoaica a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul echipei turce într-un meci oficial. Premierea echipei Volei Alba Blaj a fost efectuată personal de primarul Blajului, ec. Gheorghe Valentin Rotar, care, cu căldură şi plin de entuziasm, a acordat medaliile de argint voleibalistelor, al cărui aport la succesul blăjencelor a fost hotărâtor încă de la început.

Ceea ce merită consemnat este că acest succes al echipei blăjene este rodul muncii rodnice depuse în cei 7 ani de existenţă, mentalităţii de învingătoare cu care a fost înzestrată şi preocupării sistematice, de zi cu zi, a antrenorului Darko Zakoc, care a afirmat după finala Ligii Campionilor: „E ceva istoric, nu doar pentru Blaj, ci pentru toată România această evoluţie!”. Nu te vom uita niciodată, frumoasă şi talentată echipă CSM Volei Alba Blaj. Sunt mândru de voi pentru Blaj. Bravo!

Acum, după această superbă victorie a Blajului, devenită vicecampioană a Europei la volei, ne pregătim să întâmpinăm şi să sărbătorim Serbările Blajului prin cei 170 de ani de la Revoluţia de la 1848: inaugurarea Palatului Cultural, expoziţii, Festivalul „Cultură pentru Cultură” etc., care ne onorează şi ne face să fim şi noi „mândri de Blaj”.

Ioan MIHĂLŢAN, Blaj

Acest articol a fost citit de: 150 ori

Mândru de Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.