blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, celebrată la Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă

1 Decembrie – Ziua Naţională a României, celebrată la Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă

Publicat în 29.11.2019 la ora 19:32

La Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă, elevii împreună cu cadrele didactice au sărbătorit, astăzi, 29 noiembrie 2019, Ziua Naţională a României prin diverse activităţi.

Pentru a marca ziua de 1 Decembrie, elevii de la clasele primare au oferit un bun exemplu de patriotism. Sub atenta îndrumare a d-nei profesor Monica Florea, care, de altfel, este şi directorul şcolii, elevii clasei a IV-a au pictat şepci şi tricouri cu însemnul tricolor.

De asemenea, domnul profesor de istorie, Mihai Pepelea, le-a vorbit elevilor despre importanţa şi semnificaţia Marii Uniri de la 1918. Totodată, a putut fi admirată şi expoziţia de desene realizată cu talent de către elevii noştri.

În holul şcolii s-a derulat activitatea „1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, unde într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoţie, elevii îmbrăcaţi în straie populare, purtând cu mândrie ia românească, au recitat poezii şi au intonat cântece patriotice, iar la final, toţi au rostit într-un glas: „LA MULŢI ANI, ROMÂNIA! LA MULŢI ANI, ROMÂNI!”

Activităţile noastre sunt un semn de preţuire pentru înaintaşi şi o sărbătoare pentru noi toţi, deopotrivă, elevi şi profesori!

Prof. Mirela Petruț,
Responsabil Comisia pentru imaginea şcolii

Acest articol a fost citit de: 134 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.