blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj a reușit un transfer de senzație, înregimentând-o pe Nneka Onyejekwe, componentă a Naționalei României

Volei Alba Blaj a reușit un transfer de senzație, înregimentând-o pe Nneka Onyejekwe, componentă a Naționalei României

Publicat în 29.09.2016 la ora 11:33

nneka-onyejekwe-volei-alba-blajSite-ul blocaut.ro anunță ca  Volei Alba Blaj, campioana ultimelor două sezoane, a reușit una dintre cele mai importante mutări ale perioadei de mercato, achiziţionând-o pe internaţionala României Nneka Onyejekwe, ultima dată prezentă în Germania, la campioana Dresdner SC.

Ne bucurăm că am reușit să o transferăm pe una dintre cele mai bune jucătoare ale României, pe Nneka Onyejekwe. Strategia de transferuri a clubului nostru este să transferăm jucătoare de valoare, indiferent de naționalitatea acestora” , a spus președintele echipei Volei Alba Blaj, Sergiu Ștefănescu pentru sursa mai sus citată.

Născută la Haţeg, pe data de 18 august 1989, mama fiind româncă, iar tatăl nigerian, Nneka Onyejekwe are 1,89 metri înălţime şi joacă pe poziţia centru.

Noua jucătoare a campioanei României are un palmares impresionant, fiind campioană naţională în fiecare an la echipele la care a evoluat în carieră. Astfel, a câştigat 4 titluri de campioană a României cu CSU Metal Galaţi (2007, 2008, 2009, 2010), 3 titluri de campioană a Elveţiei cu Voléro Zürich (2011, 2012, 2013), 2 titluri de campioană a Franţei cu Racing Club de Cannes (2014, 2015) şi un titlu de campioană a Germaniei cu Dresdner Sportclub 1898 (2016).

Transferul jucătoarei Nneka Onyejekwe continuă politica echipei de a aduce la Blaj jucătoare foarte valoroase, indiferent de naţionalitate, iar în acest caz noua jucătoare a campioanei Volei Alba Blaj este componentă de bază a naţionalei României.

Nneka Onyejekwe se va alătura lotului campioanei României după ce va disputa, în perioada 1-9 octombrie, cu naţionala României, „barajul” cu Ungaria pentru calificarea la Campionatul European.

Cine este Nneka Obiamaka Onyejekwe
– are 27 de ani și 1,88 înălțime și evoluează pe postul de centru. A mai jucat pentru: Metal Galați, Volero Zurich (Elveția), RC Cannes (Franța) și Dresdner SC (Germania). Este componentă de bază a naționalei de volei feminin a României. Jucătoarea a plecat în 2010 de la Metal Galaţi la Volero Zurich, fiind pe jumătate nigeriancă.

• Șapte nume noi la Blaj

În această vară, formația antrenată de Darko Zakoc a realizat nu mai puțin de 7 transferuri în vederea participării în grupele Champions League. Rând pe rând, au semnat cu campioana: Ana Antonijevic (Serbia/coordonatoare), Nadia Ninkovic (Serbia/centru), Samara Rodrigues de Almeida (Brazilia/extremă), Tatsiana Markevich (Belarus/extremă), Rebecka Lazic (Suedia/extremă), Martina Samadan (Croația/centru) și Nneka Onyejekwe (România/centru).

Acest articol a fost citit de: 38 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.