blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Vinurile Jidvei îşi continuă ascensiunea la concursul mondial de la Monaco – “Femeia şi vinurile lumii”

Vinurile Jidvei îşi continuă ascensiunea la concursul mondial de la Monaco – “Femeia şi vinurile lumii”

Publicat în 25.03.2017 la ora 10:00

Luna martie, luna celei mai gingaşe fiinţe, femeia, perioada reînvierii naturii, sunt momente pline de viaţă. Iar când vine primăvara, viia este înţesată de mii de viticultori, care să străduiesc să realizeze cele mai eficiente tăieri, cele mai bune conduceri, adunarea coardelor şi îngrijirea sistemelor de susţinere pentru ca rodul să fie îmbelşugat şi de calitate.

Într-un astfel de moment, la Monaco a avut loc marele concurs mondial de vinuri “Femmes et Vins Du Monde”. De la această mare festivitate nu putea să lipsească licoarea din frumoasa şi încântătoarea podgorie Târnave, VINUL JIDVEI. Juriul format numai din femei din întreaga lumea, a degustat şi apreciat produsul de care părintele medicinii de acum 2500 de ani, Hipocrate, spunea: “Vinul este un lucru extraordinar de potrivit atât omului sănătos cât şi celui bolnav, dacă este administrat cu judecată şi dreaptă măsură după constituţia fiecăruia”. Vinurile din gamele: Tradiţional, Grigorescu, Nec Plus Ultra, Mysterium, Owner’s Choice Maria Pinot Gris, Owner’s Choice Maria Fetească Albă şi spumant roze au urcat din nou pe podium. Astfel: Gewurztraminer Grigorescu, Sauvignon Nec Plus Ultra, Mysterium Ch+Pn+Fa şi spumantul Mărgăritar Roze au fost răsplătite cu medalii de argint, iar Muscat Ottonel cu cea mai înaltă distincţie Nova Diamant. În cadrul aceleiaşi competiţii designul etichetei Mysterium Ch+Pn+Fa a fost răsplătit cu cea mai mare distincţie a concursului, Nova diamant – premiul pentru originalitate.
Domnul doctor Ioan Buia, directorul Complexului de vinificaţie şi artizanul vinurilor de la Jidvei ne-a declarat că un semnal deosebit a venit şi din Franţa, de la Paris (Vinalies), unde Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc a fost apreciat cu o medalie de argint, iar altul din Germania de la concursul Mundus Vini unde Owner’s Choice Maria Pinot Gris a urcat din nou pe podium în acest an fiind apreciat cu o medalie de argint. Se aşteaptă rezultate de la alte participări internaţionale, care suntem convinşi că vor răsplăti cu medalii vinurile Jidvei.
Felicitări tuturor femeilor care lucrează la SC Jidvei SRL, în viticultură, vinificaţie, finanţe şi marketing. Felicitări şi patronilor Liviu şi Claudiu Necşulescu care se îngrijesc de crearea condiţiilor optime pentru ca femeile să poată să se exprime şi să se afirme.

G. C.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 29 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.