blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Victorie de senzație și rezultat istoric în Champions League, pentru campioana României: Volei Alba Blaj – Volero Zurich 3-1

Victorie de senzație și rezultat istoric în Champions League, pentru campioana României: Volei Alba Blaj – Volero Zurich 3-1

Publicat în 13.12.2017 la ora 20:25

Volei Alba Blaj a reușit un succes răsunător, 3-1 (26-24, 25-22, 24-26, 25-21), cu campioana Elveției, Volero Zurich, având un debut extraordinar în Grupa A a Champions League! Într-o atmosferă fabuloasă, în Sala „Transilvania” din Sibiu, tripla campioană a României a furnizat o adevărată „bombă” a întrecerii supreme a voleiului european.

Și dacă ediția trecută Volero Zurich era inabordabilă, acum Blajul și-a jucat șansele în stil de mare echipă  și a învins  o formație care beneficiază de un buget de peste 4 milioane de euro!

Revelionul a venit mai devreme pentru „Mica Romă”, Volei Alba Blaj repurtând o victorie istorică, cel mai important rezultat din palmaresul clubului blăjean, unul înființat în 2011. „Ce dă Blajul” era titrat inspirat pe eșarfele-cadou primite de fani, iar Blajul a dat o mare victorie!

O Sală „Transilvania” aproape plină, în jur de 1800 de spectatori (un record pentru un meci al Blajului) a trăit cu sufletul la gură o confruntare  în care favoritele au jucat extraordinar. Fanii blăjeni au făcut cărare până la Sibiu, venind cu sutele pentru a fi alături de „mândria județului”, o formație admirabilă

Volei Alba Blaj a început perfect întâiul joc din a 4-a campanie europeană, conducând cu 6-1. Volero a echilibrat disputa, venind mereu din urmă, înregistrându-se egalități la 8, 12, 16, 22, a intrat și nou-venita Crncevic (inspirată înlocuire), însă în cele din urmă fetele lui Zakoc au avut nervii tari, nu au cedat și au fructificat a doua minge de set.

Pe aceleași coordonate s-a disputat și setul secund, cu echipa din „Mica Romă” mereu în față, o dispută cu nerv, faze pe muchie de cuțit, iar amfitrioanele, împinse de la spate de un public admirabil, au reușit să câștige 25-22, deși Volero s-a apropiat periculos.

Cu un punct câștigat, Volei Alba Blaj a rezistat atacului disperat al oponentelor, ce simțeau umilința. Volero a arătat forță, a stat aproape până la al doilea time-out tehnic, 16-16, fiecare minge a căpătat o importanță aparte, partida căpătând accente de dramatism. Fiorul s-a strecurat, scorul a devenit 18-20 pe câteva greșeli, dar Salaoru și Cleger au restabilit egalitatea. Iarăși Volero a avut două puncte avans, 22-20, 24-22! Două mingi de set pentru Volero, ambele anulate, însă a treia a fost câștigată de elvețience, care au reintrat în joc.

Blajul și-a revenit din pumni, a avut forța morală să o ia de la capăt și pornit în trombă al 4-lea set, conducând cu 5-1. Însă Volero a remontat, iar la primul time-out tehnic era 8-6, meciul fiind palpitant în continuare! S-a ajuns la 13-7, dar nimic nu era jucat, scorul s-a strâns 14-11, iar Zakoc a solicitat time-out pentru a regla mecanismul. Și Blajul s-a distanțat încet, 20-15, 22-18, îndreptându-se spre cucerirea celor trei puncte, finalul fiind trăit în picioare de un public incendiar. S-a ajuns la 3 mingi de meci pentru !

Volei Alba Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Selime Ilyasoglu, Nneka Oniejekwe – Marina Vujovic (libero); a mai jucat Aleksandra Crncevic, Lena Moellers, Ramona Rus (debut în Champions Leagued); Slavina Koleva, Jennifer Alvarez.

Programul unicei reprezentante a României la volei în Champions League este următorul: *joi, 11 ianuarie 2018, Developres Rzeszow – Volei Alba Blaj (ora 19.00); *miercuri, 24 ianuarie, ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj (ora 21.00); *miercuri, 7 februarie, Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse (Sibiu, ora 18.00); *joi, 22 februarie 2018, Volei Alba Blaj – Developres Rzeszow (Sibiu, ora 18.00); *marţi. 27 februarie, Volero Zürich – Volei Alba Blaj (ora 21.00).

Acest articol a fost citit de: 288 ori

Victorie de senzație și rezultat istoric în Champions League, pentru campioana României: Volei Alba Blaj – Volero Zurich 3-1
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.