blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Unic Piatra Neamţ – Volei Alba Blaj 3-2

Unic Piatra Neamţ – Volei Alba Blaj 3-2

Publicat în 20.02.2013 la ora 22:21

Volei Alba Blaj este în picaj şi a pierdut neverosibil în etapa a 19-a a Diviziei A1 la volei feminin, în meciul din deplasare de la Piatra Neamţ, cu echipa locală Unic cu scorul 2-3 (25-19, 21-25, 25-18, 23-25, 10-15). Este un eşec extrem de important în economia finalului încins de campionat, în cursa spre ocuparea poziţiei a 4-a, al doilea joc la rând pierdut de blăjence.

Meci dramatic

A fost o partidă dramatică, în care vizitatoarele au condus cu 1-0, 2-1 la seturi, au avut la un moment dat iniţiativa în setul al 4-lea, dar au fost nevoite să joace iarăşi tie-break, fiind al treilea joc consecutiv de 5 seturi susţinut de blăjence! În setul decisiv, la 9-9, o decizie eronată a dat punctul gazdelor

Gruparea din “Mica Romă” venea după două prestaţii modeste, 3-2 la Cluj şi 2-3 la Lugoj, întâlniri în care evoluţia echipei lui Marius Macarie a lăsat de dorit. Acum Volei Alba Blaj a acumulat 33 de puncte (11 victorii şi 7 eşecuri) şi a ajuns la trei “lungimi” de CSM Bucureşti (cu un meci mai puţin), ce a pierdut azi 0-3 cu Dinamo.

Pentru vizitatoare au jucat Andreea Niţulescu, Adriana Dudnic, Bojana Stojkovic, Irina Alexandru, Marija Sandic, Vali Rusu, Laura Mastahac (libero), mai intrând Alice Kapelovies, Melinda Dobeş, Josefina Fernandez .

După ce săptămâna trecută s-a renunţat la serviciile americancei Sherissa Livingston, tehnicianul Blajului Marius Macarie a mizat în formula de start pe coordonatoarea Andreea Niţulescu, în detrimentul “senatoarei de drept” Alice Kaleplovies.

Sâmbătă, în Sala “Timotei Cipariu” cu Ştiinţa Bacău!

După 4 deplasări consecutive, la Bucureşti cu Dinamo, Cluj Napoca, Lugoj şi Piatra Neamţ, voleibalistele blăjene revin acolo unde se simt cel mai bine, în Sala “Timotei Cipariu”, sâmbătă, 23 februarie, de la ora 19.00. La ultima reprezentaţie internă din sezonul regulat, adversarul va fi unul foarte puternic – coşmarul Ştiinţa Bacău, partidă contând pentru etapa a 20-a. Moldovencele, invincibile în prima parte a campionatului, încheiată pe prima poziţie, dar în regres total în retur (4 eşecuri), au învins de trei ori consecutiv formaţia lui Marius Macarie, ultimul duel direct fiind în 16 ianuarie, la Blaj, în Cupa României (când blăjencele s-au aflat la două mingi de calificarea în semifinale)

”Suntem mulţumiţi de echipă şi de antrenor. Mergem până la capăt cu Macarie”, a declarat primarul Gheorghe Rotar

Astăzi, la prînz, înaintea acestui insucces, primarul Gheorghe Rotar a ţinut să-şi precizeze punctul de vedere referitor la ultimele evenimente petrecute în sânul echipei Volei Alba Blaj, încercând să detensioneze atmosfera după ultimele rezultate înregistrate de formaţia din Divizia A1. “La Blaj nu există presiune nici asupra jucătoarelor, nici asupra antrenorului. Rezultatele echipei în acest sezon sunt peste aşteptări, suntem în grafic, dacă ne gândim că o localitate mică precum Blajul se situează pe locul 4 în elită“, a declarat edilul Blajului. “Nu se pune problema înlocuirii antrenorului, mergem până la capăt cu Marius Macarie, până la ultima etapă. La Blaj există un proiect serios, pe 4 ani, ne aflăm la început de drum, ne-am depăşit obiectivul iniţial. Probabil, după un tur excelent, oamenii din Blaj au alte aşteptări, s-a ridicat ştacheta performanţei. Deşi suntem o formaţie nou promovată, noi vrem să terminăm cât mai sus, pe locurile ce duc cupele europene“, a conchis Gheorghe Rotar.

Săptămâna precedentă, jucătoarele din Blaj au fost ameninţate că vor primi sancţiuni financiare în cazul în care nu câştiga disputele cu CSM Lugoj şi Unic Piatra Neamţ. Obiectiv ratat: acestea au acumulat două eşecuri şi au strâns numai două puncte.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 365 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.