Rămâi conectat

Știri din zonă

Un tânăr și un bărbat din Cetatea de Balta au fost reținuți de polițiști, după ce și-au agresat mai mulți membri ai familiei

Publicat

în

Miercuri, 6 decembrie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani și față de un bărbat de 43 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În seara zilei de 5 decembrie 2023, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii care ar fi avut loc în locuința unei rude, cei doi ar fi agresat mai mulți membri ai familiei, doi dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de azi, 7 decembrie, cele două persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Bărbat de 38 de ani din Alba DECEDAT pe DN 14, după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de tren

Publicat

în

Un bărbat de 38 de ani, din Alba, a decedat duminică dimineața după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată dintre localitățile Ruși și Șeica Mare, în județul Sibiu și a fost lovit de un tren de persoane.

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au intervenit duminică dimeața, în jurul orei 8.30 la un accident deosebit de grav produs pe DN 14, km. 27, la trecerea cu calea ferată dintre localitățile Ruși și Șeica Mare.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea o autoutilitară dinspre Mediaș spre Sibiu, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din jud. Alba, singur în auto, nu ar fi respectat semnificația culorii roșu a semaforului instalat la trecere, a pătruns pe calea ferată și a fost lovit de un tren de persoane care circula dinspre Sibiu spre Mediaș.

Autovehiculul a fost proiecat în afara părții carosabile.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic și mașina medicului de urgentă.

Barbatul în vârstă de 38 de ani de afla in stop cardio-respirator, din păcate în ciuda eforturilor depuse, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul prezent la fața locului declarând decesul.

Pasagerii din tren și mecanicul trenului, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din jud. Cluj, nu au suferit vătămări corporale.

În zonă se circulă îngreunat.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Elevii Școlii Gimnaziale din Sânmiclăuș, vizită la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, în cadrul activităților din „Săptămâna verde”

Publicat

în

În cadrul orei de Religie, tinerii de la Școala Gimnazială din Sânmiclăuș au desfășurat mai multe activități pentru a marca „Săptămâna verde”.

În acest sens, joi, 25 aprilie 2024, o parte a elevilor ciclului primar (clasele I-III) au efectuat o vizită la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, pentru a se familiariza cu locașul de închinare și a deprinde dragostea pentru frecventarea slujbelor Bisericii. Aici, părintele paroh Daniel Cirebea i-a primit cu multă bucurie pe învățăcei, rostind pentru aceștia un cuvânt duhovnicesc în care le-a explicat specificul perioadei liturgice în care ne aflăm și a subliniat importanța frecventării slujbelor oficiate în locașurile noastre de închinare. De asemenea, pentru a stârni curiozitatea și a capta atenția celor mici, părintele paroh le-a prezentat acestora părțile bisericii, dar și principalele obiecte de cult, nelipsite din Sfântul Altar. În acest fel, micii creștini au înțeles rostul Sfintei Evanghelii, al sfintelor vase, al cădelniței, dar și al chivotului păstrat în permanență pe Sfânta Masă.

O parte semnificativă a cuvântului de învățătură a avut în vedere rostul spovedaniei în viața creștinilor, preotul paroh îndemnându-i pe elevi să nu aștepte cel mai mare praznic al creștinilor fără a-și curăți sufletele prin Taina Spovedaniei. În acest sens, o parte a celor mici, care nu au reușit să ajungă la biserică în acest post și au dorit, totuși, să își mărturisească păcatele, au fost spovediți.

La finalul vizitei, tinerii au primit iconițe și cărți de rugăciune, împreună cu îndemnul de a-și organiza în așa fel timpul încât să dedice câteva minute zilnic și rugăciunii, pentru a intra, astfel, în dialog cu Dumnezeu. Pe de altă parte, ceilalți elevi ai ciclului primar (clasa 0 și a IV-a) au încercat să înțeleagă responsabilitatea pe care o avem față de creația lui Dumnezeu, tot pentru a marca „Săptămâna verde”. În acest sens, în timp de tinerii realizau o lucrare din materiale reciclabile, le-am vorbit despre recunoștință, o „virtute” pe care trebuie să o cultivăm, mai ales în relația cu Dumnezeu, pentru lumea frumoasă peste care ne-a pus stăpâni.

Prof. Simona Matei

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Un bărbat și o femeie din Crăciunelu de Jos au fost reținuți de polițiștii din Blaj, după ce au încercat să fure mai multe bunuri dintr-o locuință din comună

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii de Secției 5 Poliție Rurală Blaj au identificat și reținut un bărbat de 28 de ani și o femeie de 32 de ani, din comuna Crăciunelu de Jos, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de 21 aprilie 2024, ar fi pătruns, fără drept, în cutea locuinței unui cetățean din Crăciunelu de Jos și ar fi sustras o bicicletă, o pompă de stropit, un covor și o mașină de tuns gazonul, bunuri pe care  le-ar fi abandonat, în momentul în care au fost observați de către proprietar.

În cursul zilei de azi, 23 aprilie 2024, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj