blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Un tânăr din Blaj, care s-a aventurat în afara unei pârtii din Munții Apuseni, a fost găsit teafăr de salvamontiști după ce a rătăcit 12 ore în pădure

Un tânăr din Blaj, care s-a aventurat în afara unei pârtii din Munții Apuseni, a fost găsit teafăr de salvamontiști după ce a rătăcit 12 ore în pădure

Publicat în 24.01.2017 la ora 19:35

Un tânăr de 23 de ani din Blaj, care s-a aventurat cu placa de snowboard în afara pârtiei, a fost găsit teafăr după ce s-a pierdut 12 ore într-o pădure din Munții Apuseni. Acesta s-a adăpostit într-o încăpere de patru metri pătrați, pe care a găsit-o în drum, unde se afla o saltea și trei pături, care i-au fost vitale până când au reușit să ajungă la el salvamontiștii.

Sergiu Ivan, originar din Blaj, a avut parte de experiența vieții lui, în minivacanța de Unirea Principatelor Române, după ce s-a aventurat cu placa și a rătăcit în pădure, fără telefon, aproximativ 12 ore.

Tânărul a urcat, duminică la prânz, cu telescaunul pe pârtia Piatra Grăitoare din Munții Apuseni, și a coborât prin pădure, printr-o zonă necunoscută de turiști, dorind astfel să cunoască o experiență nouă până la baza pârtiei.

Văzând că nu mai apare, în jurul orei 17.00, mama lui a alertat salvamontiștii.

”La un moment am rămas debusolat și mi-am dat seama că m-am rătăcit. Zăpada era foarte mare, iar pentru a-mi fi mai ușor mi-am abandonat placa și am căutat să ies la liman. În drumul meu am găsit un refugiu, mai exact o încăpere de patru metri pătrați, cu o saltea și 3 pături, unde, mai demult, ar fi stat de pază portarul fostei mine Băița. Aici am ales să rămân, având unde să mă încălzesc și să supraviețuiesc până în zorii zilei. Nu aveam telefonul pentru că mi l-am pierdut, în urmă cu o zi, pe pârtie”, a povestit Sergiu Ivan.

 Tânărul ne-a mărturisit că, la lăsarea întunericului, a fost cuprins de spaimă și disperare însă, în același timp, își făcea speranțe că va fi găsit.

”Așa a și fost, în jurul orei 2.00 noaptea, am auzit țipetele salvamontiștilor plecați în căutarea mea și am fost salvat”, a mai spus acesta.  

Sergiu dorește, prin intermediul ziaruluiunirea.ro, să mulțumească salvamontiștilor din Alba și Bihor pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au acționat.

”Mii de mulțumiri tuturor celor implicați, care au dat dovada de un suflet mare si profesionalism desăvârșit!, a transmis acesta.

Acest articol a fost citit de: 1124 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.