blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Un nou început la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj

Un nou început la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj

Publicat în 11.09.2019 la ora 8:49

Emoție pentru bobocii din clasele pregătitoare! Bucuria elevilor din ciclul primar și cel gimnazial la reîntâlnirea cu școala și dascălii lor! Surpriză plăcută la vizitarea școlii de către doamna Prof. Marcela Eugenia Dărămuș – inspector școlar general al ISJ Alba! Aceaste au fost coordonatele care descriu deschiderea festivă a noului an școlar 2019-2020, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj.

Pregătită pentru un nou început, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj  și-a deschis larg porțile pentru cei peste 500 de elevi, de la secția română și secția maghiară. La ceremonia de deschidere, alături de director prof. dr. Alina Maria Dulău și dir adj. prof. înv. primar Mirela Bălău, au fost prezenți  Sergiu Ștefănescu, reprezentantul autorității locale, preoții Ovidiu Pop, Florin Gânța și Daniel Câmpean, Augusta Antonia Moldovan, nepoata patronului spiritual al școlii, ilustrul pedagog Toma Cocișiu, precum și un reprezentant al Poliției municipiului Blaj, comisarul Marcel Ioan David, alături de părinții și bunicii elevilor.

După ce a punctat câteva dintre performanțele obținute de elevii școlii în anul școlar precedent, implicarea școlii în cele două proiecte Erasmus+ și obținerea certificatului de școală europeană, directorul instituției de învățământ a prezentat strategia educațională, care constă în proiectul de a construi o școală a bucuriei și performanței. În acest spirit școala a fost decorată în interior, în sălile de clasă și pe coridoare, cu picturi educaționale.

„Este o dovadă a ceea ce se poate face la început de an școlar, pentru ca Blajul să aibă o școală de înaltă ținută, de altă calitate, o școală unde autonomia, independența și creativitatea se pot manifesta din plin!” (prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtător de cuvânt al școlii).

Bucuria și mulțumirea se citea pe chipurile elevilor și părinților! Elevii din clasele pregătitoare erau cei mai emoționați și nerăbdători să-și cunoască dascălii și sălile de clasă. Micuții erau nerăbdători să intre în lumea cunoștințelor. Pentru mulți dintre ei prima zi de școală a fost o zi plină de emoție, începutul unei noi etape din viața lor. În acest an școlar la școala noastră funcționează a doua clasă în sistemul step by step.

Elevii au pășit din nou pragul școlii și le-au dăruit flori dascălilor  care le îndrumă pașii, zi de zi, spre performanțele școlare.

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, spre bucuria conducerii școlii și a întregului corp profesoral, școala a fost vizitată de doamna Prof. Marcela Eugenia Dărămuș – inspector școlar general al ISJ Alba, care a participat la o întâlnire de lucru cu personalul didactic și nedidactic, în sala profesorilor, care a fost reamenajată, într-un stil modern și personalizat. După o discuție amiabilă și fructuasă, șefa ISJ Alba a vizitat spațiile școlare, noua sală de festivități, coridoarele reamenajate într-un stil nou, deosebit, apoi s-a realizat o fotografie de grup.

„Școală europeană cu renume, profesori cu prestanță, elevi cu ținută, părinți implicați! Sunt mândră de voi și cu voi! Mulțumim doamnei inspector școlar general Marcela Dărămuș pentru onoarea făcută!” , a declarat director Prof. dr. Alina Maria Dulău, la finalul întâlnirii.

10 septembrie 2019

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
purtător de cuvânt al școlii

Acest articol a fost citit de: 221 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.