blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Toți elevii din clasele III-VII din Blaj au primit TABLETE conectate la internet de la Primărie

Toți elevii din clasele III-VII din Blaj au primit TABLETE conectate la internet de la Primărie

Publicat în 09.10.2017 la ora 16:48

Toţi elevii din clasele III-VII (inclusiv) din şcolile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Blaj începând cu luna octombrie 2017.

În acest sens, toate şcolile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program. Licitaţia pentru derularea programului a fost câştigată de compania Vodafone, care a oferit preţul cel mai mic. Autorităţile locale anunţă că, în funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. De menţionat este faptul că în caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, şcoala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv.

Tabletele vor fi extrem de folositoare elevilor din Blaj în procesul educaţional, în condiţiile în care există materii la care programa este disponibilă pe siteul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică. În plus, tableta, pe care elevul o duce acasă, va fi utilă şi pentru părinți, care vor putea afla informații privind evoluţia şcolară a copilului.

„Este un proiect pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice din oraş şi cu reprezentanţii şcolilor, care s-au pronunţat asupra oportunităţii unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învăţământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiţie în copiii noştri, o obligaţie morală a noastră, iar această formă de susţinere a învăţământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1251 ori

Toți elevii din clasele III-VII din Blaj au primit TABLETE conectate la internet de la Primărie
4.8 (95%) 4 votes

Un Comentariu la Toți elevii din clasele III-VII din Blaj au primit TABLETE conectate la internet de la Primărie

  1. Ramona Răspunde

    09.10.2017 la 21:27

    De ce se cheltuie banii publici pe asa ceva? Copiii tb sa invete sa scrie si sa citeasca carti. Da uneori temele trebuie facute pe calculator. Nu toti copii au nevoie de tablete gratis sunt foarte multe familii are isi permit achitionarea lor. E negandita investitia si clar doar pentru a aduna voturi la urmatoarele alegeri. Nicaieri chiar si in tarile occidentale nu se face asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.