blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Sportivii de la Gimn Star Blaj au obținut rezultate foarte bune la concursul Bucharest Dance Festival

Sportivii de la Gimn Star Blaj au obținut rezultate foarte bune la concursul Bucharest Dance Festival

Publicat în 17.11.2014 la ora 12:08

gimn-star-blaj-bucuresti-nov-2014Sportivii clubului Gimn Star din Blaj au participat recent la concursul de dans Bucharest Dance Festival, desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

Aflat la prima ediţie, festivalul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai importante evenimente ale toamnei, impresionând prin cele 17 discipline de concurs: balet, dans contemporan, dans liric, jazz, dansuri folclorice, ballroom show, MTV comercial, dans latin, dans urban, acro dance, BBoyng, step, pom pon, muzical, muzică&dans, număr de producţie şi open. 800 de participanţi pasionaţi de dans au concurat individual, în pereche sau în grup, pentru a convinge prin coregrafiile originale, un juriu internaţional format din coregrafi, profesori, dansatori: Christopher Jammin, care a jurizat competiţii din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, SUA; Gregor Hatala, cel mai tânăr balerin de la Opera de Stat din Viena în anul 1990 şi, din 2011, preşedinte al Consiliului Austriac de Dans; Evelyn Téri, profesoară internaţională de balet, director executiv al Competiţiei internaţionale de Balet şi Dans din Viena; Írisz Galuska, dansatoare şi actriţă în turneul „Fantoma de la operă” din Germania, Austria şi Elveţia, şi Chiemi Fukimori din Japonia, membră a mai multor companii de dans, Under-curent (AUS/KO), IZAKI Yayoi Dance (Japonia).

Bătălia pentru locul întâi şi pentru unul din premiile în valoare totală de 2000 euro, a fost acerbă, dar Gimn Star Blaj şi-a dovedit încă o dată, pe finalul anului, forţa şi talentul de care dispune, câştigând prin Tabita Negrea şi Miruna Rotaru locul întâi la categoria Dans contemporan-duo. La secţiunea Open, Tabita Negrea a luat locul secund, Simona Burduşel locul VI şi Sonia Rotaru locul VII. Miruna Rotaru s-a situat pe locul VII la categoria Dans contemporan-individual. Câştigători au fost însă toţi participanţii la eveniment ca urmare a nivelului competiţional, jurizării internaţionale şi organizării impecabile a celor de la Ars Nova Oradea, cât şi prin workshop-urile de jazz, balet, dans contemporan, musical sau hip-hop susţinute de profesori, coregrafi şi artişti, accesul fiind permis tuturor celor interesaţi de lumea dansului, au mai precizat Letiţia Cornelia Mărginean şi Maria-Georgeta Sabău, reprezentantele Clubului Gimn Star Blaj.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 259 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.