blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Se pregătesc pentru reabilitare alte două loturi de străzi din Blaj

Se pregătesc pentru reabilitare alte două loturi de străzi din Blaj

Publicat în 05.07.2017 la ora 10:00

Recent, la Blaj, s-au încheiat lucrările de reabilitare la un lot considerabil se străzi, acum fiind în desfășurare cele de pregătire a recepției finale. Potrivit inginerului Nicușor Pintea, este vorba despre artere din Blaj, precum I.M. Clain, Horea, Cloșca și altele 5 din Tiur.

Acestea au beneficiat, pe lângă noul covor asfaltic, de rigole, trotuare, accese la proprietăți, zone verzi. În total 3,5 kilometri de drum au fost asfaltați, s-au amenajat 3 kilometri de rigole betonate și 700 metri liniari de rigole prefabricate, plus 2.500 mp de pavaje. Investiția s-a ridicat la suma de aproximativ 2.500.000 lei.
Potrivit primarului municipiului, Gheorghe Valentin Rotar, a fost dat în licitație și următorul lot, care cuprinde nu mai puțin de 23 de artere, după cum urmează: Spătac – 5 străzi (2.140 ml), Blaj – Aurel Vlaicu și Fabricii (900 ml), Petrisat – 10 străzi (1.410 ml), Tiur – 5 străzi (1.300 ml), Mănărade – o stradă (500 ml). Lucrările vor începe anul viitor și se vor desfășura după modelul primului lot, cu asfaltări, amenajări de trotuare, rigole, amenajare de borduri și refacere de pavaje. De altfel, în acest mandat edilul are creionate 3 campanii de asfaltare, cu trei loturi de străzi, cel de-al treilea urmând să fie și el licitat. Acesta cuprinde străzi precum Plopilor, Clujului dar și cele dintre blocuri, care vor fi amenajate cu dale. În total, investiția pentru realizarea loturilor II și III se ridică la suma de 2.000.000 euro.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 373 ori

Se pregătesc pentru reabilitare alte două loturi de străzi din Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.