blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă va participa la programul pilot derulat de Ministerului Educației – „O masă caldă la şcoală”

Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă va participa la programul pilot derulat de Ministerului Educației – „O masă caldă la şcoală”

Publicat în 24.08.2016 la ora 9:46

masa_caldaÎn total, în program au fost incluse 22 de şcoli din ţară. Programul prevede ca elevii să primească pe timpul anului şcolar 2016-2017 o masă caldă sau un pachet alimentar în valoare de 7 lei pe zi.

Vor beneficia de acest sprijin numai elevii/preşcolarii prezenţi la activităţile didactice. Aceste prevederi au fost incluse într-o propunere de ordonanţă de urgenţă lansată de Ministerul Educaţiei, în dezbatere publică, pe site-ul propriu – edu.ro.

„La cererea motivată a părinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală, culturală ori religioasă/ confesională nu pot beneficia de pachetul alimentar/masa caldă, vor beneficia de produse alimentare adecvate, în limita unei valori zilnice de 7 lei/ elev sau preşcolar”, se arată în proiectul de ordonanţă.

Limita valorică de 7 lei/zi a mesei calde sau pachetului alimentar va putea fi modificată în funcţie de evoluţia preţurilor. Finanţarea proiectului se va face de la bugetul de stat şi bugetele locale. Impact bugetar anual calculat pentru aplicarea acestei măsuri este de 2.478 miliarde de lei.

În funcţie de rezultate, Guvernul va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel naţional.

Acest articol a fost citit de: 485 ori

Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu” din Bucerdea Grânoasă va participa la programul pilot derulat de Ministerului Educației – „O masă caldă la şcoală”
4 (80%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.