blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Sâmbătă de la ora 19.00, în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău

Sâmbătă de la ora 19.00, în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău

Publicat în 22.02.2013 la ora 12:13

După 4 deplasări succesive, la Bucureşti cu Dinamo, Cluj-Napoca, Lugoj şi Piatra Neamţ, voleibalistele blăjene revin acolo unde se simt cel mai bine, în Sala “Timotei Cipariu”, sâmbătă, 23 februarie, de la ora 19.00.

La ultima reprezentaţie internă din sezonul regulat, adversarul va fi unul foarte puternic – coşmarul numit vicecampioana Ştiinţa Bacău (ultima treaptă a podiumului, 40 de puncte, 13 victorii), partidă contând pentru etapa a 20-a. Moldovencele, invincibile în prima parte a stagiunii, încheiată pe prima poziţie, dar în regres total în retur (4 eşecuri), au învins de trei ori consecutiv formaţia lui Marius Macarie (3-0 în campionat, 3-1 şi 3-2 în cupă), ultimul duel direct fiind în 16 ianuarie, la Blaj, în Cupa României (când blăjencele s-au aflat la două mingi de semifinale). Dacă vrem să contăm în calculele pentru locul 4 şi să profităm de o eventuală gafă a CSM-ului, trebuie să luăm toate punctele cu Ştiinţa Bacău. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Deşi venim după 15 seturi susţinute în numai 9 zile şi s-a acumulat oboseală, suntem obligaţi să învingem”, a declarat antrenorul Marius Macarie.Volei Alba Blaj este în picaj şi a pierdut neverosibil în etapa a 19-a a Diviziei A1, partida din deplasare de la Piatra Neamţ, cu echipa locală Unic cu scorul 2-3 (25-19, 21-25, 25-18, 23-25, 10-15). După al doilea eşec consecutiv şi al treilea joc la rând în 5 seturi, Volei Alba Blaj a acumulat 33 de puncte (11 victorii şi 7 eşecuri) şi a ajuns la trei “lungimi” de CSM Bucureşti (0-3 cu Dinamo, un meci mai puţin). „Nu se pune probleme sancţiunilor financiare, sau înlocuirea antrenorului. Aceasta este valoarea, am adus puncte din aceste ultime trei deplasări şi suntem pe locul 4. Ne dorim să ne poziţionăm cât mai sus în ierarhie, în perspectiva jocurilor din play-off. Nu discutăm de revanşă cu Ştiinţa Bacău, vrem să scoatem cât mai mult posibil din acest joc, mai ales că revenim după o îndelungată absenţă în faţa fanilor din Blaj“, a apreciat preşedintele executiv Sergiu Ştefănescu.

”Mergem până la capăt cu Macarie”, a declarat primarul Gheorghe Rotar

Primarul Gheorghe Rotar a ţinut să-şi precizeze punctul de vedere referitor la ultimele evenimente petrecute în sânul echipei Volei Alba Blaj, încercând să detensioneze atmosfera după ultimele rezultate înregistrate de formaţia nou-promovată. “La Blaj nu există presiune nici asupra jucătoarelor, nici asupra antrenorului. Rezultatele echipei în acest sezon sunt peste aşteptări, suntem în grafic, dacă ne gândim că o localitate mică precum Blajul se situează pe locul 4 în elită“, a declarat edilul Blajului. “Nu se pune problema înlocuirii antrenorului, mergem până la capăt cu Marius Macarie, până la ultima etapă. La Blaj există un proiect serios, pe 4 ani, ne aflăm la început de drum, ne-am depăşit obiectivul iniţial. Probabil, după un tur excelent, oamenii din Blaj au alte aşteptări, s-a ridicat ştacheta performanţei. Noi vrem să terminăm cât mai sus, pe locurile ce duc în cupele europene“, a conchis Gheorghe Rotar. Săptămâna precedentă, jucătoarele din Blaj au fost ameninţate că vor primi sancţiuni financiare în cazul în care nu câştigă disputele cu CSM Lugoj şi Unic Piatra Neamţ. Obiectiv ratat: au acumulat două eşecuri şi au strâns numai două puncte. De fapt, în ultimele 3 dispute, Volei Alba Blaj, revelaţie în tur, a adunat 4 puncte în compania unor adversari abordabili.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 384 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.