blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Proprietari de cai din Blaj sancționați de jandarmi după ce animalele au păscut lucerna cultivată pe o tarla

Proprietari de cai din Blaj sancționați de jandarmi după ce animalele au păscut lucerna cultivată pe o tarla

Publicat în 12.04.2016 la ora 11:55

cai-pe-marginea-drumuluiUnsprezece cai lăsaţi de către proprietari nesupravegheaţi au pătruns pe o tarla din jurul municipiului Blaj şi au păscut lucerna cultivată pe aceasta. Proprietarii cailor au fost identificaţi de jandarmi şi sancţionaţi contravenţional.

Incidentul s-a petrecut la intrarea dinspre Alba Iulia în municipiul Blaj, luni, 11 aprilie, în jurul orei 13.00. Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de proprietarul  câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. În scurt timp, jandarmii au identificat proprietarii cailor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-i supraveghea astfel încât aceştia să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de trei bărbaţi din comuna Panticeu, judeţul Cluj, cu vârste cuprinse între  21 şi 43 de ani, proveniţi dintr-un grup care staţionează temporar în zonă. Aceştia şi-au recunoscut fapta şi au admis ca pe viitor să-şi ţină mai atent sub observaţie animalele. Toţi trei au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 100 lei.

Reamintim faptul că, potrivit prevederilor legale, “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuând faptul că „proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 106 ori

Proprietari de cai din Blaj sancționați de jandarmi după ce animalele au păscut lucerna cultivată pe o tarla
3 (60%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *