blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Proiect de educație media și cinematografică, derulat la Colegiul Național „I. M. Clain” din Blaj

Proiect de educație media și cinematografică, derulat la Colegiul Național „I. M. Clain” din Blaj

Publicat în 13.06.2017 la ora 11:00

Atelierul de film pentru elevii de liceu, organizat de ViraFilms și Asociaţia Vira cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei), în parteneriat cu CNIMC, constând într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) s-a desfășurat la CNIMC în perioada 25 mai – 6 iunie.

În acest program de educație media și cinematografică au fost implicați 16 elevi de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, sprijiniți și încurajați de profesoara Ghiță Romanța.

Scopul acestor ateliere este de a le oferi liceenilor oportunitatea de a explora mediul cinematografic, oferind cunoștințele necesare și mijloacele pentru dezvoltarea, punerea în scenă şi filmarea unor scurtmetraje în spaţiul fizic şi virtual. Elevii au participat cu interes la această activitate extrașcolară, dovedindu-și talentul și spiritul de cooperare prin colaborarea eficientă la activități. Astfel, într-un timp foarte scurt, elevii învață și aplică în mod spontan noile cunoștințe acumulate: regizează, interpretează, filmează, montează şi realizează propriile filme documentare.

Participanților li s-a deschis poarta spre lumea magică a cinematografiei, deoarece au avut ocazia unică de a-şi face propriul film documentar.

Acest proiect inedit se va finaliza cu proiecția filmelor realizate de către elevii participanți sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 19.00, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” din Blaj.

„Felicităm, în egală măsură, inițiatorii și participanții la acest eveniment, care s-a bucurat de mare succes, mai ales în rândul liceenilor atrași de arta cinematografiei”, a transmis prof. dr. Claudia Oancea-Raica.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 32 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.