Rămâi conectat

Actualitate

Proiect cultural-educativ dedicat omagierii eroilor neamului, desfășurat în Municipiul Blaj

Publicat

în

Proiectul cultural-educativ intitulat „Recunoștință eroilor neamului prin rugăciune, muncă și cânt” , conceput a fi un parteneriat fructuos între Primăria Municipiului Blaj, Protopopiatul Ortodox Blaj și mai multe școli blăjene, s-a desfășurat și în anul acesta la Blaj, ajungând la cea de-a III-a ediție.

Scopul proiectului are un îndoit aspect. Pe de o parte, urmărește cinstirea și prețuirea eroilor neamului prin aducerea-aminte și evidențierea jertfelor lor, prin îngrijirea mormintelor, prin rugăciune și cânt patriotic.

Pe de altă parte, proiectul nostru dorește să creeze contextul în care elevii participanți să își dezvolte sentimentul de recunoștință față de eroii martiri, precum și atitudinea de reverență în ceea ce-i privește pe cei care și-au jertfit tinerețea, sănătatea și chiar viața pentru binele națiunii române.

Activitățile proiectului au urmat, în linii mari, aceeași desfășurare ca în edițiile anterioare. Mai întâi au fost îngrijite cele peste 180 de morminte ale eroilor înmormântați în Cimitirul Central din Blaj. La această lucrare au participat aproximativ 90 de elevi care studiază în cele 4 școli partenere în proiect. Mai apoi, în ziua Praznicului Înălțării Domnului, când se serbează și Ziua Eroilor, au fost depuse coroane de flori, s-au intonat Imnul de Stat al României și alte cântece patriotice specifice acestui moment și s-au înălțat sfinte rugăciuni pentru sufletele eroilor în cadrul slujbei parastasului.

La eveniment au participat, pe lângă elevii însoțiți de cadre didactice, preoți și credincioși blăjeni și reprezentanți din partea Primăriei Municipiului Blaj, a Protopopiatului Ortodox din Blaj, a Asociației Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA), reprezentanți din partea conducerii Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”, a Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” și a Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din municipiu. La final, coordonatorii proiectului au adus mulțumiri tuturor elevilor implicați și tuturor colaboratorilor din proiect, evidențiind firescul acestor manifestări în care eroilor neamului li se aduce cuvenita prețuire și recunoștință.

Pr. Ovidiu Pop,
Protopop al Blajului

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Un biciclist a decedat iar un altul a fost rănit grav, după ce au fost acroșați de un autoturism pe DN 14B

Publicat

în

Marți, 2 iulie 2024, pe DN 14B, în afara Municipiului Blaj, un autoturism ar fi acroșat doi bicicliști.

Unul dintre aceștia, în vârstă de 59 de ani, din localitatea Sâncel, a decedat, iar celălalt, în vârstă de 59 de ani, tot din localitatea Sâncel, a suferit leziuni corporale grave.

Conducătorul autoturismului este un tânăr de 24 de ani, din Crăciunelu de Jos.

UPDATE: Marți, 2 iulie 2024, în jurul orei 13.30, polițiștii din municipiul Blaj au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe DN 14B, a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii ajunși la fața locului, în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Crăciunelu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 14B, în afara municipiului Blaj, ar fi acroșat doi bicicliști, respectiv doi bărbați, din localitatea Sâncel, ambii în vârstă de 59 de ani.

În urma accidentului, unul dintre bărbați a decedat, iar celălalt a suferit leziuni corporale ușoare.

Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul DrogTest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Intervenție a pompierilor din Blaj la Tiur, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de prelucrare a lemnului

Publicat

în

Pompierii militari din Blaj au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de sâmbătă, 29 iunie 2024, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Tiur.

„Garda de interventie Blaj intervine pentru localizarea si stingerea unui incendiu în localitatea Tiur, din Municipiul Blaj. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la un atelier de prelucrare al lemunului. Forte alocate: 2 x ASAS, 1 x EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE 1: „Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii incendiului. Incendiul se manifesta la o anexă gospodarească(atelier de prelucrare a lemnului), pe o suprafață de aproximativ 30mp. Se intervine pentru localizarea și stingerea incendiului. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă 1 x ASAS de la Garda de Blaj”, a mai transmis ISU Alba.

UPDATE 2: „Incendiu este localizat. Se lucrează în continuare pentru stingere și inlaturarea efectelor negative produse de acesta”, a transmis ISU Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Mesaje de Sfântul (SF) Petru și Pavel 2024. Urează-le un călduros ”La mulți ani” celor apropiați | blajinfo.ro

Publicat

în

MESAJE de SFANTUL PETRU si PAVEL 2024 • SMS-uri de “la mulţi ani” de Sfinţii  Apostoli Petru şi Pavel • Urări de onomastică de Sfântul Petru și Pavel | blajinfo.ro

Biserica ortodoxă îi sărbătorește în fiecare an, pe 29 iunie, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Un călduros ”La mulți ani” le puteți transmite tuturor celor care poartă numele de Petre, Petru, Petruț, Petrică, Petrișor, Petruța, Pavel, Paul, Paula sau Petronela. Vă prezentăm câteva exemple de mesaje de Sfântul Petru și Pavel.

MESAJE SF PETRU: Azi, de ziua numelui, iți urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iți dorești. La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Iți doresc o ora de liniște, o zi de pace, o săptămâna de soare, un an de iubire, un veac de sănătate si un mileniu de bani. La Mulți Ani!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: Cineva acolo sus te iubește… cineva aici jos tine tare mult la tine. La mulți ani!

Mesaje de Sfintii Petru si Pavel  Cu ocazia zilei de nume, iți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

MESAJE SF PETRU: La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ti se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii!

MESAJE LA MULȚI ANI: Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o ora de liniște, o zi senina, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!

MESAJE SF PETRU: Sa ai parte de sănătate, multe realizări si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

MESAJE LA MULȚI ANI: Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, iți doresc multa sănătate, fericire si tot binele din lume si sa ai parte numai de zile senine si însorite!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: De ziua numelui tău iți doresc sa ai o zi superba si un an plin de realizări. La mulți ani încununați de succes!

MESAJE SF PETRU: Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros “La mulți ani”, multa sănătate multe realizări si tot ce va doriți lângă cei dragi.

MESAJE LA MULȚI ANI: Sa ai parte de sănătate, multe realizări si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: La mulți ani! Sfântul Petru/Pavel sa te călăuzească mereu!

MESAJE SF PETRU: De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate si sa ti se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!

E o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!

MESAJE SF PETRU: Cu ocazia Sfinților Petru si Pavel va urez sănătate, fericire si multe realizări profesionale. La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Felicitări cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: De Sf. Petru si Pavel iți trimit cele mai calde urâri de sănătate, fericire si noroc. La mulți ani!

MESAJE SF PETRU: Iți doresc sa zâmbești. Pentru ca atunci totul va fi bine si vei găsi puterea sa răzbați peste orice greutăți. La mulți ani, de Sfinții Petru si Pavel!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!

MESAJE SF PETRU: Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Petru/Pavel cat mai frumoasa!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: Iți doresc ca de ziua numelui tău sa ti se împlinească toate dorințele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viată si iți urez un sincer La Mulți Ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. Multa sănătate! La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: Iți doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa știi ca ești si vei fi mereu iubit/a de toți prietenii tai. Cu drag, …

MESAJE SF PETRU: Iți urez La mulți ani, pentru ca porți acest nume si fie ca Sfântul Petru/Pavel pe care li reprezinți, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iți dăruiască fericirea dorita si liniștea interioara.

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: Sfântul căruia ii porți numele sa te ocrotească in fiecare zi. La mulți ani cu împliniri si momente frumoase in viitor!

MESAJE SF PETRU: Fie ca aceasta zi sa-ti deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu sa-ti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zâmbet la fiecare lacrima, sănătate, împliniri si multa iubire! La mulți ani!

MESAJE DE SF PETRU ȘI PAVEL: Draga Pavel, de ziua numelui tău iți doresc sa ramai mereu așa cum ești acum, un prieten bun, de nădejde, haios si cu picioarele pe pământ. La mulți ani!

MESAJE LA MULȚI ANI: La Mulți Ani, sa ai sănătate beton, sa ai o zi buna si sa n-ai noroc de ghinion!

MESAJE SF PETRU: Un cer albastru fără nori, in calea ta sa fie,

Sa ai in viată numai flori, noroc si bucurie!

La Mulți Ani!

MESAJE DE SFINTII PETRU ȘI PAVEL: Un ocean de sănătate,

Un munte de noroc,

Un camion cu bani,

Si un sincer: “La mulți ani, Petrica!”

MESAJE LA MULȚI ANI: Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul si de a umple totul de lumina. Sper sa ai parte de cat mai multe zâmbete in viată…La Mulți Ani!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj