blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Presupusul autor al crimei de la Valea Lungă a fost achitat după cinci ani

Presupusul autor al crimei de la Valea Lungă a fost achitat după cinci ani

Publicat în 15.05.2014 la ora 10:30

catuse-infractorTânărul Aurel Olimpiu Rus, considerat autorul crimei şi arestat preventiv în 2010, a fost condamnat în schimb la 8 ani pentru proxenetism.

O crimă săvârşită asupra unui cioban din comuna Valea Lungă în iunie 2009 rămâne nerezolvată, după ce persoana trimisă în judecată a fost achitată definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Presupusul autor al crimei, Aurel Olimpiu Rus (27 ani) a fost condamnat, în schimb, pentru proxenetism şi act sexual cu un minor. Prin decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pronunţată joi, 8 mai, tânărul are de executat în total 8 ani de închisoare, 6 pentru infracţiunea de proxenetism şi alţi 2 ani pentru act sexual cu un minor. Din această pedeapsă se scad cei 4 ani de arest preventiv pe care Aurel Olimpiu Rus i-a executat de la data reţinerii.  Rus a fost arestat în 15 mai 2010 de Tribunalul Alba pentru acuzaţia de omor. La acea oră era considerat principalul suspect al unei crime produse în noaptea de 5/6 iunie 2009 în satul Mănărade din municipiul Blaj. Bărbatul mort în urma agresiunii era un cioban care locuia tot în Valea Lungă.
Tânărul a fost achitat pentru fapta de omor prima dată de judecătorii de la Tribunalul Alba, în 2011, şi apoi de cei de la Curtea de Apel Alba Iulia în ianuarie 2013, când a fost respins apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pe motiv că fapta de omor nu a fost săvârşită de inculpat. Ulterior, după arestarea tânărului, au fost descoperite faptele de proxenetism şi act sexual cu un minor.

I. P.

FOTO: ARHIVĂ

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 261 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.