blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Peste 500 de firme și autovehicule verificate, șase persoane reținute, amenzi record și mai multe bunuri confiscate în urma unei razii a polițiștilor din Blaj

Peste 500 de firme și autovehicule verificate, șase persoane reținute, amenzi record și mai multe bunuri confiscate în urma unei razii a polițiștilor din Blaj

Publicat în 18.03.2017 la ora 9:41

Poliţiştii din Blaj în colaborare cu cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală arondate, cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor locali, au desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiul Blaj şi în localităţile rurale din competenţa.

Au fost verificate 489 de autovehicule, 25 de societăţi comerciale, au fost identificate 6 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni precum şi o persoană urmărită, au fost aplicate 318 amenzi, în valoare de 118.075 lei şi confiscate bunuri în valoare de 3.354 lei.

În perioada 16-17 martie a.c, Poliţia Municipiului Blaj a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Blaj precum şi în localităţile rurale arondate Secţiilor de Poliţie Rurală Jidvei şi Blaj.

La acţiune au participat, în total, 74 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale care au fost sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali. Cu această ocazie au fost controlate 489 de autovehicule, 27 de societăți comerciale, 6 obiective asigurate cu pază şi au fost legitimate 256 de persoane.

De asemenea, au fost constatate, în flagrant delict, 5 infracţiuni, iar poliţiştii au identificat 6 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni precum şi o persoană urmărită şi doi minori plecaţi dintr-un centru de plasament.

Pentru obţinerea de probe, în două dosare penale privind fapte de furt, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare. Totodată, au luat măsura reţinerii, faţă de 6 persoane.

Pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, au fost aplicate 318 sancţiuni,  în valoare totală de 118.075 lei, din care 249 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 la Legea 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 15 la Legea 12 din 1990 privind comerţul, 3 la legea 333 din 2003 privind paza bunurilor, iar restul la alte acte normative.

În urma controalelor efectuate la comercianţi, au fost confiscaţi 305 litri de băuturi alcoolice precum şi produse alimentare şi industriale care fie aveau termenele de valabilitate expirate, fie erau comercializate în mod ilegal.

De asemenea, în traficul rutier a fost depistat un transport ilegal, de 1.100 kilograme  deşeuri feroase, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acest articol a fost citit de: 695 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.