blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu mai are “forţele” necesare pentru a conduce Biserica Catolică

Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu mai are “forţele” necesare pentru a conduce Biserica Catolică

Publicat în 11.02.2013 la ora 14:21

Papa Benedict al XVI-lea a explicat, astăzi, că nu mai are “forţele” necesare pentru a conduce Biserica Catolică din cauza vârstei sale înaintate (n.r. – 85 de ani), anunţându-şi retragerea pentru 28 februarie 2013, relatează AFP.

Site-ul radio-ului oficial al Vaticanului a publicat declarația Papei Benedict al XVI-lea:

”Dragii mei frați,

Am convocat acest Consistoriu, nu doar pentru cele trei sanctificări, ci și pentru a vă anunța o decizie importantă. După ce, în mai multe rânduri mi-am examinat conștiința în fața lui Dumnezeu, am ajuns la concluzia că puterile mele, din cauza vârstei înaintate, nu mai pot susține conducerea bună a Vaticanului.

Sunt pe deplin conștient că această instituție trebuie condusă nu doar cu vorbe și fapte ci și cu rugăciune și suferință (…) Atât forța mentală cât și cea fizică s-au deteriorat în ultima vreme, atât de mult încât trebuie să-mi recunosc incapacitatea de a mai conduce instituția.

Din acest motiv, anunț, pe deplin conștient de importanța gestului meu, că renunț la funcția de Episcop al Romei, începând cu data de 28 februarie, ora 00:00.

Voi continua să slujesc Biserica printr-o viață a rugăciunii.”

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 212 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.