blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Opțiuni diferite privind viitorul președinte al partidului în cadrul PDL Alba

Opțiuni diferite privind viitorul președinte al partidului în cadrul PDL Alba

Publicat în 15.02.2013 la ora 18:14

Liderii PDL Alba nu au ajuns, deocamdată, la un consens privind susținerea unui candidat la alegerile interne pentru președinția partidului. În timp ce, recent, Ion Dumitrel și-a exprimat clar opțiunea pentru Vasile Blaga, Alexandru Pereș spune că deși este un susținător declarat al actualului președinte ”vede cu plăcere competiția apărută prin candidatura Elenei Udrea” iar Clement Negruț consideră că este ”imperios necesară o a treia variantă”.

Cei doi parlamentari democrat-liberali de Alba și-au prezentat pozițiile în cadrul unei conferințe de presă în care și-au argumentat opțiunile privind viitoarea conducere a partidului.

*Alexandru Pereș: ”Elena Udrea este o competitoare cu șanse serioase”

Senatorul Alexandru Pereș consideră că este nevoie de o ”operație chirurgicală radicală” pentru a menține șansa PDL în viitoarele competiții electorale și în acest sens consideră oportună candidatura Elenei Udrea care ar putea avea o abordare nouă din punct de vedere politic.

În opinia senatorului Pereș ”O altfel de politică, o altfel de administrație, o altfel de echipă ar putea să fie leit-motivul pentru o mișcare într-adevăr serioasă în ceea ce înseamnă PDL acum” iar apariția unor ”noutăți apetisante din punct de vedere electoral pot duce partidul pe prima scenă a politicii românești”.

Acesta a precizat însă că este prea devreme să i se ceară o opțiune clară în ceea ce privește susținerea pentru un candidat deoarece mai există ”câteva nume” care, cel mai probabil în următoarea perioadă își vor anunța candidatura, dând de înțeles că ”varianta” Liviu Negoiță ar fi în topul preferințelor sale.

*Clement Negruț: ”Dacă nu apare o a treia variantă, vom avea probleme serioase în partid”

Deputatul Clement Negruț a respins vehement cele două variante apărute până în acest moment. Acesta nu a făcut comentarii explicite privind candidatura Elenei Udrea însă a declarat că din punctul său de vedere susținerea candidaturii lui Vasile Blaga este exclusă deoarece acesta a făcut ”două greșeli impardonabile”: ”Vasile Blaga a lăsat partidul fără conducere în două etape extrem de importante – alegerile locale și alegerile parlamentare (n.r. pentru că liderii politici au făcut parte din Guvernul care a fost obligat să ia măsuri nepopulare), iar după alegeri domnia sa a continuat promovarea unor oameni care nu au confirmat niciodată din punct de vedere al votului, a promovat slugărnicia și rezultatele slabe”.

În opinia deputatului democrat-liberal de Alba viitorul președinte al partidului ar trebui să facă parte din ”eșaloanele 2 și 3” și nu dintre cei care ”s-au cocoțat fără a avea în spate munca de partid”, o persoană care nu a avut legătură cu fostul guvern, un exemplu fiind Adriean Videanu care în opinia sa ar fi un candidat cu șanse reale.

Acest articol a fost citit de: 381 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.