blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » O tânără din Blaj s-a ales cu cazier penal, după ce a încercat să şantajeze un bărbat cu denunţarea unor presupuse relaţii sexuale

O tânără din Blaj s-a ales cu cazier penal, după ce a încercat să şantajeze un bărbat cu denunţarea unor presupuse relaţii sexuale

Publicat în 04.07.2019 la ora 18:34

O tânără Blaj s-a ales cu cazier penal după ce a încercat să şantajeze un bărbat cu denunţarea unor presupuse relaţii sexuale. Judecătoria Blaj a aplicat, printr-o decizie din 27 iunie 2019, inculpatei (M. A. C.) măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni cu începere de la data punerii în executare a măsurii, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Alba, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

La momentul cercetării faptelor, în ianuarie 2018, tânăra, care era minoră, a fost prinsă în flagrant delict şi a fost reţinută pentru 24 de ore. Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie – decembrie 2017, tânăra l-a ameninţat pe un artist plastic din Blaj cu denunţarea unor presupuse relaţii sexuale, în contextul în care a aceasta a fost folosită ca model, pentru realizarea unor opere artistice. Astfel, fata a obţinut de la artistul plastic suma de 15.000 de lei.

Pe durata executării măsurii educative, aceasta trebuie să îndeplinească obligaţia de a urma un curs de pregătire şcolară; obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica cu persoana vătămată şi cea de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta.

”Atrage atenţia inculpatei asupra prevederilor art. 123 C.pen., privind consecinţele nerespectării, cu rea-credinţă, a condiţiilor de executare a măsurii educative şi a obligaţiilor impuse, precum şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a supravegherii”, se precizează în minuta instanţei de judecată. Tânăra a mai fost obligată să achite către bărbatul şantajat suma de 1.100 lei, reprezentând daune materiale.

De asemeena, aceasta mai trebuie să plătească 1.721 de lei cheltuieli judiciare. Decizia Judecătoriei Blaj poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa: adevarul.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 618 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.