blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » O elevă de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a obținut rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Agricultură, desfășurată la Bacău

O elevă de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a obținut rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Agricultură, desfășurată la Bacău

Publicat în 17.06.2019 la ora 23:27

În perioada 22-26 aprilie 2019 a avut loc Olimpiada Națională de Agricultură, găzduită în acest an de Liceele Tehnologice “Dumitru Mangeron” (proba scrisă) și “Grigore Antipa” (proba practică) din Bacău.

Un număr de 80 de elevi din 30 de județe au participat la această etapă, ei fiind cei mai buni în acest domeniu. Liceul nostru a fost reprezentat  de  Georgiana Vitan, elevă în clasa a XI-a, care  a fost insoțită la această competiție de doamna profesoară Bianca Turcu. Eleva noastră s-a afirmat prin faptul că a obținut nota 10 la proba practică, obținând astfel un rezultat final care a clasat-o pe un loc fruntaș la nivel național. Pregătirea ei teoretică și practică a fost coordonată de doamnele profesoare Anișoara Ciobanu și Daniela Păcurar, în domeniul culturii plantelor.

Luni , 22 aprilie , a avut loc deschiderea oficială la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău la care au participat toți membrii comisiei de examinare, elevii participanți, profesorii acestora, dar și oficialități locale: membri ai Consiliului Local, viceprimarul Bacăului și inspector adjunct al ISJ Bacău.

Marți, 23 aprilie, elevii au susținut proba scrisă, pe cele două domenii : creșterea animalelor și cultura plantelor. Proba a durat 3 ore și a constat într-un subiect complex, având aceeași structură cu examenele naționale.

Miercuri, 24 aprilie, organizatorii Olimpiadei Naționale au planificat o excursie la Biserică și Muzeul din Borzești, Mina Târgu Ocna și Izvoarele minerale de la Slânic Moldova.

Joi, 25 aprilie, a avut loc proba practică la care eleva noastră s-a descurcat excepțional, obținând punctaj maxim. Ea s-a confruntat cu tema “Determinarea masei a 1000 boabe”, nu a întâmpinat nicio problemă în a rezolva tema și a luat astfel nota 10.

Vineri, 26 aprilie, s-au afisat rezultatele finale si a avut loc Festivitatea de premiere. Eleva Liceului nostru, Georgiana Vitan , s-a clasat pe locul 16 si a reprezentat cu mandrie liceul nostru.

A. M.

Acest articol a fost citit de: 901 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.