blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Misiune dificilă pentru campioana României în returul optimilor de finală ale Cupei CEV

Misiune dificilă pentru campioana României în returul optimilor de finală ale Cupei CEV

Publicat în 25.02.2016 la ora 11:59

volei-alba-blaj-schweriner-cev-10-feb-2016La adăpostul victoriei cu 3-0 în manşa tur a „Challenge Round”-ului din Cupa CEV, succes obţinut la Sibiu, echipa germană Schweriner susţine astăzi, la ora 20.00 (ora României) partida retur cu campioana României, Volei Alba Blaj.

Ocupanta locului secund în 1Bundesliga are prima şansă la accederea în “careul de aşi” al celei de-a doua competiţii continentale, misiunea formaţiei blăjene anunţându-se extrem de dificilă. Pentru a nu bifa ultimul meci european, calculele sunt simple pentru Volei Alba Blaj, gruparea condusă de Darko Zakoc fiind obligată să câştige cu 3-0 sau 3-1, pentru a duce confruntarea la un deznodământ tranşat în “setul de aur”.

• Zakoc, a treia oară la Schweriner

Invincibilă în competiţia internă, Volei Alba Blaj nu se prezintă în “Schweriner Palmberg Arena” drept victimă sigură, fiind conştientă încă de dificultatea jocului, în condiţiile în care suporterii germani fac o atmosferă deosebită în propria sală. “Am mai spus-o, speranţa moare ultima, noi ne propunem să jucăm un volei bun, să ne prezentăm la un nivel ridicat. Încercăm să ne calificăm, dar prima şansă o au adversarele”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. Tehnicianul sârb de pe banca Blajului va fi pentru a treia oară în carieră oponent al echipei din nordul Germaniei, după confruntările din 2007 cu Postar Belgrad şi 2012 cu Tomis Constanţa. “Nu mergem în Germania dinainte învinşi. Sigur că ele au un avantaj major şi prima şansă, dar noi suntem în postura de a nu mai avea ce pierde. Ar trebui să nu mai simţim nicio presiune şi să încercăm să schimbăm impresia lăsată în partida de la Sibiu”, a anticipat Darko Zakoc.

• Program încărcat, meciuri grele

Deţinătoarea titlului în România nu are timp de răgaz, întrucât o aşteaptă o serie dificilă şi în Divizia A1, trei jocuri extrem de dificile în interval de o săptămână: duminică, în Sala “Timotei Cipariu” poposeşte CSM Bucureşti, miercuri este intermediară la Bacău, iar apoi peste o săptămână vine derby-ul campionatului, cu rivala CSM Târgovişte.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 30 ori

Misiune dificilă pentru campioana României în returul optimilor de finală ale Cupei CEV
4.5 (90%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *