blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Miracolul nemuririi este eterna și fascinanta femeie

Miracolul nemuririi este eterna și fascinanta femeie

Publicat în 08.03.2019 la ora 8:00

Timpul, cu colții lui de veacuri, macină totul în cale. Unde sunt împărații mari și puternici ce conduceau și stăpâneau imperii, unde sunt Gingis-Han, Atilla, Alexandru Macedon, Cezar, Napoleon, Hitler sau Stalin? Unde sunt înțelepții Greciei antice: Sofocle, Pericle, Socrates, Pitagora? Pulbere de stele.

Singură în această lume minunată a rămas nemuritoare, femeia și mai ales femeia-mamă. Nimic nu este mai sacru și mai dezinteresat decât dragostea mamei. Întotdeauna omenirea a pus în centrul atenției sale femeia, chiar în perioadele cele mai negre ale omenirii, și aici aș vrea să amintesc despre ciuma din secolul al XIV-lea în Europa, care a omorât aproape jumătate din populația continentului, dar după acest flagel femeile deveneau mai fertile și nașterile de gemeni erau în acea perioadă un fenomen obișnuit. Iată cum s-a adaptat femeia la moarte și cum a dat din nou germenii de viață. Desigur că, pe lângă bărbații celebri din istorie, trebuie să amintim și femeile celebre, începând cu Cleopatra a VII-a, ultima regină a Egiptului, Ioana D’Arc – ”Fecioara din Orleans”, Nefertiti, frumoasa regină a Egiptului, mama lui Tutankhamon, Mata Hari – pe numele ei adevărat Margaretha Geertrude Zelle, dublu spion în Primul Război Mondial, Eva Peron, nevasta lui Juan Peron, președintele Argentinei, Sibila Rinului, Hildegard din Bingen, Winfrey Oprah, realizatoare de televiziune americană, Ana Aslan, medic român ce înființează o specialitate numită gerontologie și, de ce nu, Clara Zetkin, prima militantă cominternistă ce a sărbătorit pentru prima dată ziua femeii la 8 Martie 1910, la Conferinţa Internaţională a Femeilor Socialiste de la Copenhaga, inspirată de o regină de origine evreiască, Estera, descrisă în Vechiul Testament ca soție a regelui persan Artaxerxes, care și-a salvat conaționalii de la o moarte sigură în ziua de 8 martie. În acel an, sărbătoarea numită Purin a coincis cu ziua de 8 martie.

Dar să ne întoarcem la zilele noastre, în România, unde și aici avem femei celebre, pe care trebuie să le sărbătorim și să-L rugăm pe bunul Dumnezeu să le îndeplinească visurile. Cea mai celebră femeie din România este astăzi, fără îndoială, fosta șefă a DNA-ului, Codruța Kovesi, care candidează la postul de procuror şef UE. Îi dorim din tot sufletul să câștige această bătălie, ca visul ei să se poată împlini. Alte două femei celebre ale României sunt Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, dar și un arbitru al eleganței feminine, și doamna Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT. Le doresc amândurora să revină libere pe meleagurile natale din îndepărtata Costa Rica și să-și crească copiii în spiritul cultului eroilor și martirilor neamului. O femeie la fel de importantă este doamna primar a Bucureștiului – capitala țării, Gabriela Firea, votată de cei mai mulți dintre români, cu reale șanse la președinția României. Am și trei prietene celebre, actrițele Draga Olteanu Matei, Adela Mărculescu și Medeea Marinescu, cărora le doresc, cu ocazia zilei de 8 Martie, multă sănătate și împlinirea tuturor visurilor lor.

Dar dintre toate femeile din lumea aceasta care au fost, sunt sau vor fi, cea mai impresionantă, cea mai iubită este Sfânta Fecioară Maria, prima dintre femei, mama Mântuitorului nostru Iisus Cristos. Sub boltele măreţe şi irezistibile ale catedralei Sf. Petru din Roma te atrage un grup statuar sculptat de nemuritorul Michelangelo, format din două persoane: Sf. Fecioară Maria şi Domnul Iisus în braţele ei. Văzând această sculptură, nu mai vezi aurul şi pietrele preţioase din jur, vezi doar iubirea şi mai ales suferinţa unei mame care şi-a pierdut copilul. Nu cred că este ceva mai frumos şi mai sfânt pe lumea asta decât o mamă şi copilul ei.

Astăzi, 8 martie, cei mai romantici sau cei mai puțin romantici dintre bărbați sărbătoresc o fiinţă dragă lor numită femeie, care de secole ne uimeşte cu farmecul, frumuseţea şi fragilitatea ei. Pentru noi, bărbaţii, ea este în primul rând femeia-mamă, femeia-soţie, femeia-om de ştiinţă, femeia-om de stat, femeia-visurilor noastre, femeia-perfectă, femeia, putem zice, non-stop. Este greu să fii femeie în zilele noastre agitate şi noi, bărbaţii, avem ocazia unică să le apreciem. Un buchet de flori poate să aducă un surâs pe faţa femeii iubite pe care noi, bărbaţii, l-am uitat, l-am abandonat, dar îl regăsim din nou.

Tu, femeie ce domneşti eternă ca o regină maiestuoasă peste lumea noastră, a tuturor, tu, femeie ce prin taina maternităţii ai descoperit nemurirea rasei umane, tu, femeie, întruchipezi eternitatea!

Sufletul nostru, al bărbaţilor, se luminează când ne întoarcem acasă obosiţi şi zâna noastră adorată numită femeia sufletului ne întâmpină mereu şi mereu cu zâmbetul pe buze.

La mulţi ani, stimatelor noastre femei!

Acest articol a fost citit de: 32 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.