Rămâi conectat

Sport

Mihaela Blaga – bronz la junioare 1, AC “Mica Romă” Blaj – argint pe echipe, la Campionatele Naționale de cros

Publicat

în

La Campionatul Național de cros desfășurat la Botoșani, concurs pentru seniori, tineret (Under 23) și juniori 1 (Under 20), sportivii din Blaj au reușit să-și adjudece două medalii, una de bronz – la individual și alta de argint – la echipe.

Astfel, în cadrul cursei de 4000 metri rezervată junioarelor 1, Mihaela Maria Blaga (dublă legitimare CSȘ Blaj, AC “Mica Romă” Blaj) s-a clasat pe poziția a treia (cu rezultatul 13:28.74). Pe echipe, AC “Mica Romă” Blaj a devenit vicecampioană națională a acestei categorii (medaliată cu aur fiind CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), avându-le în componență pe Mihaela Blaga, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă”) – a terminat la individual pe locul 5 (rezultatul 13:41.83) și Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă”) – locul 15, cu timpul 15:10.99. La competiție au participat 145 de atleți (62 la masculin și 63 la feminin), reprezentând 46 de cluburi.

Mihaela a concurat la o categorie superioară ca vârstă, ne-am pregătit pentru medalii, am obținut-o, dar cel mai important lucru este că am realizat calificarea la Campionatele Europene de cros, din 12 decembrie, de la Dublin. Eleva mea a reușit un palmares extraordinar în acest an, cucerind toate medaliile posibile, de la junioare 2, până la senioare”, a declarat antrenorul Cristina Man, totodată și vicepreședinte al Federației Române de atletism, ce o pregătește de 4 ani pe această veritabilă speranță a atletismului românesc. Mihaela Blaga a împlinit 17 ani în 4 martie, iar în acest an, unul extraordinar, a izbutit să-și treacă în cont o zestre extraordinară, 10 medalii (4 de aur, 5 de argint și una de bronz).

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Sport

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) a cucerit medalia de aur la tineret și pe cea de bronz la seniori, la Campionatele Naționale de la Craiova

Publicat

în

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC „Mica Romă” Blaj) a reușit un rezultat excelent la Craiova.

Sportiva pregătită de Cristina Man a devenit campioană națională la tineret și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la seniori în proba de 3000 de metri obstacole.

Timpul înregistrat, 10:32.48, reprezintă totodată îndeplinirea barajului de participare la Campionatul Mondial Under 20, de la Cali (Columbia).

Bravo, fata mea de aur”, este mesajul transmis de Cristina Man după cursa din dacrul Campionatului Național de Seniori, Under 23 și Probe Combinate Seniori și Under 23 ce a avut loc în weekend la Craiova.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 4 la Balcaniadă

Publicat

în

Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) a terminat pe poziția a 4-a în proba de 2000 metri obstacole din cadrul Campionatelor Balcanice Under 18. Sportiva blăjeană a abordat competiția din postura de debutantă și a încheiat cursa cu timpul 7.48.

„A fost primul său concurs internațional, au copleșit-o emoțiile. Este la prima sa experiență la acest nivel, iar condițiile s-au dovedit potrivnice, cu un vânt foarte puternic”, a declarat antrenorul Cristina Man (vicepreședinte al Federației Române de Atletism).

La finele lunii mai, Andreea Bogdan a devenit vicecampioană națională în aceeași probă, cu rezultatul 7.35. Din delegația tricoloră a făcut parte Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) care a devenit vicecampioană balcanică pe 3000 de metri (10:07,50). La Bar, în Muntenegru, în cadrul celei de-a 19-a ediții a Campionatelor Balcanice rezervate cadeților, echipa României a cucerit 18 medalii (două medalii de aur, 6 medalii de argint și 10 medalii de bronz), bilanț cu care s-a poziționat pe locul 6 în clasamentul general. Primele trei poziții au aparținut Croației (8-1-4), Serbiei (5-7-0) și Turciei (5-4-6).

În același context precizăm că urmează două competiții importante pentru Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – Campionatele Naționale de seniori și tineret (24-26 iunie), respectiv finalele Campionatelor Naționale Under 20 (1-3 iulie), obiectivul fiind realizarea baremului necesar în vederea participarii la Campionatele Balcanice și Campionatele Mondiale.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Datorită rezultatelor remarcabile obținute în cupele europene, Volei Alba Blaj va evolua direct în grupele Champions League

Publicat

în

Campioana României s-a înscris în Liga Campionilor, prin trimiterea documentelor necesare participării în ediţia viitoare a celei mai importante competiții intercluburi, unde s-a reușit cea mai importantă performanță a voleiului feminin autohton, titlul de vicecampioană a Europei obținut de în 2018, după Final Four-ul de la București!

Grație performanțelor continentale reușite în ultimii ani de clubul din Alba, România va putea înscrie în viitoare ediție a cupelor europene la volei feminin șase echipe: două calificate direct în grupele Ligii Campionilor, două în Cupa CEV și alte două în Cupa Challenge.

La baza stabilirii coeficientului României au stat punctajele realizate de echipele românești în edițiile 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021. Pentru Liga Campionilor, întregul punctaj al României a fost adus de Volei Alba Blaj, al doilea loc fiind atribuit țării noastre după excluderea echipelor rusești din cupele europene. În Cupa CEV/Challenge, țara noastră are al doilea coeficient, iar 80 la sută din punctele României au fost aduse de echipa din “Mica Romă”, prin cele două finale jucate (Cupa CEV 2019 și Cupa Challenge 2021), la care a contribuit și Știința Bacău, echipă eliminată în „semifinala românească” din Cupa CEV 2019.

• Propunere pentru o româncă, în sezonul viitor

Performanțele reușite de Volei Alba Blaj în cupele europene pun voleiul feminin din România la nivelul handbalului feminin, cu mult peste celelalte sporturi de echipă.

Toate acestea au fost reușite grație unui principiu promovat de Volei Alba Blaj încă de la înființare: valoarea lotului, singurul criteriu de performanță! Pentru sezonul viitor, Federația Română de Volei propune modificarea regulamentului, prin obligativitatea de a folosi, pe tot parcursul meciurilor din competițiile interne, a două jucătoare române. Clubul nostru nu se opune acestei reguli, deși a propus, ca în primul an, să fie obligatoriu doar folosirea unei singure voleibaliste române, din două considerente: fondul redus de jucătoare române valoroase și faptul că în Europa, la nivel de club, nu joacă naționalitatea, ci valoarea, așa cum, de altfel, s-a dovedit și în alte sporturi în care echipele românești au obținut performanțe remarcabile: CSM București (handbal feminin) și U BT Cluj Napoca (baschet masculin)”, transmit oficialii clubului blăjean, care în sezonul trecut au realizat o triplă istorică în plan intern și au ajuns în semifinalele Cupei CEV.

În sezonul viitor, Volei Alba Blaj are aceleași obiectivele: supremația în România și un parcurs cât mai frumos în Liga Campionilor! În viitoarea ediție a Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj își va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, sperându-se ca din 2023, suporterii să se bucure de spectacolul meciurilor europene în noua Sală Polivalentă Blaj, viitoarea casă a campioanei României!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj