Rămâi conectat

Actualitate

Luni, 5 decembrie 2022: „Concert pe pod” – Podul Minciunilor de la Blaj va fi inaugurat cu un spectacol The Puzzles și Fanfara Județului Alba

Publicat

în

Blăjenii și locuitorii din zona Târnavelor sunt așteptați luni și marți, 5-6 decembrie 2022, la două evenimente care marchează startul sărbătorilor de iarnă în municipiul Blaj.

Luni, de la ora 18:00, va avea loc inaugurarea oficială a Podului Minciunilor, printr-un „Concert pe pod”, o manifestare care va deveni tradițională în ajunul „Târgului Căciulilor”, organizat în data de 6 decembrie.

Noul Pod al Minciunilor din Blaj, care a fost deschis circulației în data de 1 decembrie, va fi inaugurat oficial luni, 5 decembrie 2022, de la ora 18:00, printr-un „Concert pe pod”. Programul artistic va fi susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș, Robert Gavrilaș și Trupa The Puzzles. Atmosfera va fi întreținută de DJ George Vasinc. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Blaj, Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul de pe pod se află la prima ediție, pentru că autoritățile blăjene își propun ca această manifestare să fie organizată în fiecare an, în ajun de Moș Nicolae.

„Noul Pod al Minciunilor este o mare realizare, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, deoarece rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă, cât și din punct de vedere arhitectural, pentru că este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, care îmbină vechiul și noul, respectând patrimoniul existent în zonă. Tocmai de aceea, îl inaugurăm oficial cu un concert pe pod, aflat la prima ediție, ce va deveni o manifestare tradițională, care va da startul, în fiecare an, sărbătorilor de iarnă la Blaj”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

După doi ani de pauză, perioadă în care a fost anulat din cauza măsurilor impuse de autoritățile sanitare naționale pe timpul pandemiei de coronavirus, la Blaj revine „Târgul Căciulilor”, organizat în mod tradițional în ziua de 6 decembrie. În acest an și-au anunțat participarea peste 350 de comercianți din toate colțurile țării, printre care se află și cei care vând articole din blană, denumiți în mod popular „căciulari”. Standurile acestora vor putea fi găsite ca de obicei în zona centrală, respectiv lângă coloana cu „Lupa Capitolina”.

„Târgul Căciulilor este o sărbătoare de suflet a Blajului, care ne-a lipsit în ultimii doi ani și ne bucurăm foarte mult că avem posibilitatea să o organizăm din nou. Îi invit pe vizitatori să petreacă o zi minunată la Blaj, să cumpere produse din târg și să simtă, așa cum se întâmplă de fiecare dată de Sfântul Nicolae, spiritul sărbătorilor de iarnă”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La ultima ediție, cea din 2019, „Târgul Căciulilor” a fost vizitat de peste 5.000 de persoane.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul Căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbatorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea, în mare măsură, prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. Astăzi, târgul de Moș Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Pentru buna organizare și desfașurare a celor două evenimente, în zona centrală a orașului vor fi instituite restricții de circulație.

Circulația rutieră pe Podul Minciunilor va fi restricționată începând de luni, 5 decembrie, în jurul orei 10:00, pentru montarea scenei și pentru probele de sunet. Circulația rutieră va fi reluată pe pod cel mai târziu luni seara, până la ora 23:00, după demontarea scenei pe care va avea loc concertul. Tot în zona Podului Minciunilor, pentru concert va fi restricționată circulația rutieră, începând cu ora 16:00, pe strada Tudor Vladimirescu, între bariera CFR Câmpul Libertății și Podul Minciunilor, și pe strada Avram Iancu, între Podul Minciunilor și intrarea în curtea Spitalului Vechi, aceasta urmând a fi reluată după eliberarea zonei de tarabele cu mâncare și băutură.

Pentru „Târgul Căciulilor”, circulația rutieră va fi restricționată începând de luni, 5 decembrie, ora 16:00, în zona centrală a orașului, respectiv pe Bulevardul Republicii, străzile Astra, Popa Șapcă, Timotei Cipariu, Nicolae Bălcescu, Mitropolit Andrei Șaguna, Episcop Ioan Lemeny și Tudor Vladimirescu (de la „Lupa Capitolina” până la Podul Minciunilor). Traficul rutier va fi reluat, pe aceste străzi, doar în seara zilei de marți, 6 decembrie, în jurul orei 21:00.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | blajinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Paste fericit 2024 • Urări de Paşte fericit  • Felicitări de Paște • SMS-uri haiose şi amuzante de Paste blajinfo.ro

Învierea Domnului aduce bucurie în sufletele tuturor, cel mai răspândit obicei fiind vopsirea ouălor roşii, a căror prezenţă este obligatorie pe masa de Paşti. 40 de zile după Învierea Domnului creştinii îşi spun Hristos A Înviat şi răspund Adevărat a Înviat! Fii primul care trimite un mesaj de Paști prietenilor şi urează-le sărbători fericite!

MESAJE DE PASTE HAIOASE SI AMUZANTE

“Să paştem cât de mulţi, să paştem toţi de-o dată, chiar dacă iarba nu-i legală, măcar e tolerată.”

“16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou Paşte fericit!”

“De Paşte să iei de poftă, nu să mănânci de foame, carnea de miel are cam 200 de calorii la suta de grame.”

“Mai bine dau mesaje de Paşte decât să fac minute adiţionale. Mi-am dat salariul ca să umplu masa de bucate tradiţionale.”

“Simte-te bine de Paşte şi înfruptă-te cu bucate. Bucură-te ca daltonistul când vede ouă colorate.”

MESAJE DE PASTE

Mesaje de Paste: Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!

 Mesaje de Paste: O singură dată pe an e Paştele. O zi specială, îmbogăţită de aroma bucatelor tradiţionale şi parfumul florilor de primavară şi al tău! Paşte fericit!

Mesaje de Paste: Pentru unii, Paştele e un moment de întregire a familiei, în care îşi doresc pace şi bucurie. Pentru alţii, e o zi în care se distrează ceva mai mult sau scapă de serviciu ori de şcoală. Pentru mine e pur şi simplu o zi minunată, pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Paşte fericit!

Mesaje de Paste: Cei care se războiesc să aducă pace, cei care se urăsc să ştie să iubească, iar cei bogaţi să înveţe să dăruiască. Hristos a înviat!

Mesaje de Paste: Sper ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Mesaje de Paste: Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

Mesaje de Paste: Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!

Mesaje de Paste: Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!

Mesaje de Paste: Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!

Mesaje de Paste: E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.

Mesaje de Paste: Hristos a înviat! Fie ca lumina Învierii să îţi umple sufletul de speranţă, linişte, bucurie şi iubire!

Mesaje de Paste: Aş vrea să petrecem Paştele împreună. Deşi ştiu că nu e posibil, îţi voi fi alături cu sufletul şi fie ca speranţa Învierii să mi te aducă aproape în curând! Paşte fericit!

Mesaje de Paste: Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!

Mesaje de Paste: Un iepuraş cu boticul alb, a venit la voi în prag. Să v-aducă oul roşu, care să vă umple coşul. Hristos a înviat!

SMS-uri de PASTE FERICIT

Mai bine dau MESAJE DE PASTE decât să fac minute adiţionale. Mi-am dat salariul ca să umplu masa de bucate tradiţionale.

Simte-te bine de Paşte şi înfruptă-te cu bucate. Bucură-te ca daltonistul când vede ouă colorate.

Paşte, mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate. Paşte fericit!

Iepuraşul mustăcios, şi-a luat ciorapii pe dos şi mi-a zis în două şoapte, să-ţi dau un MESAJ DE PAŞTE

Anul acesta iepuraşul o să vină la tine încărcat cu bunătăţi şi o să-ţi dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine.

M-a contactat iepuraşul şi mi-a zis că eu o să fiu cadoul tău de Paşte.

Iepuraşi nenumăraţi/ Să îţi sară buclucaş/ Drept pe covoraş.

De Paşte te provoc la un concurs de spart ouă. Am o presimţire că voi fi cel mai bun sau că te voi lăsa să câştigi dacă iepuraşul mă va umple de generozitate şi compasiune! Ce zici? Te bagi?

Citește și: Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Poti să te maturizezi, să te cultivi, dar nu vei putea renunţa niciodată la bunătăţile mesei de Paşte!

Sunt zile cand trebuie să ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima caldă şi mai deschisă, când lumina sfântă coboară în casele şi în inimile noastre. Paşte Fericit!

Azi, în zi de sărbătoare să coboare liniştea şi pacea. Minunea Învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, speranţei şi bucuriei cu bunătate şi căldură în suflet. Hristos a înviat!

16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou PAŞTE FERICIT!

Sper să nu te ocolească iepuraşul nici anul acesta, deşi ştiu că nu ai fost atât de cuminte precum încerci să pari!

Un gând curat, un miel împănat, un ou înroşit, cozonac îndulcit, un vin de-ai bea, HRISTOS va Învia!

Iepuraşul mustăcios, e de Paşte norocos. Nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pască, oul înroşit, cozonacul, mielul fript şi un Paşte fericit!

Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzeasca sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţa şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite!

Hristos a înviat! Sărbătoarea Învierii Domnului binecuvântată de lumina sfântă să aducă sentimente calde, bogăţie sufletească şi bunăstare într-un ou înroşit de iubire şi într-un cozonac delicios precum voia bună.

Fie ca Sfintele Sărbători să ne facă viaţa mai frumoasă, casa mai bogată şi masa înbelşugată. Fie ca Învierea Mântuitorului să ne facă să aducem lumină, căldură şi iubire în suflet.

În noaptea învierii, când clopotele bat, eu îţi doresc din suflet “Hristos a înviat!”.

Anul acesta iepuraşul o să vină la tine încărcat cu bunătăţi şi o să-ţi dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine.

Sfintele Sărbători de Paşte să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, fericire şi puterea de a dărui şi ajuta semenii. Paşte Fericit!

URĂRI de PAŞTE

Cu lumânări aprinse şi sufletul curat sa spunem împreună HRISTOS A INVIAT!

Paşte mielul fericit, oul sade înroşit, de ruşine s-a scumpit. Iubitul iepuroi să-ti aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc si spor la toate!

Iepuroiul nu mai vine, ca nu prea se simte bine. A aflat din Parlament ca e criza in buget. Aşa ca s-a îmbătat ca sa nu fie crizat! PASTE FERICIT!

E totul gol, lipsit de miez. Nu e iubire, nu e crez, ce este bun e aruncat. E-o lume noua, în păcat că uiţi să ierţi ce-i de iertat chiar de HRISTOS A INVIAT!

Fie ca sfânta sărbătoare a învierii Domnului sa vă aducă cele patru taine divine: încredere, lumina, iubire, speranţa. Un Paste Fericit!

Azi, in zi de sărbătoare sa coboare liniştea si pacea. Minunea invierii lui Iisus sa dainuie in inimile voastre, sa va lumineze viaţa si sa va aducă renaşterea credintei, sperantei, bucuriei cu bunătate şi căldura in suflete! Hristos a Înviat!

Citește și: Mesaje de PAȘTELE CATOLIC. FELICITARI, URARI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Lumina Sfintei Învieri sa pătrundă în sufletul si in inimile voastre bucurându-vă de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

Învierea Domnului sa-ti umple sufletul de lumina, ochii de lacrimile bucuriei, mintea de gânduri frumoase si inima de iubire ! HRISTOS A INVIAT!

Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zâmbet la fiecare lacrima, o binecuvântare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija si un raspuns la fiecare întrebare! Învierea Domnului sa îţi aducă în suflet bucurie si iubire. Paste fericit, alaturi de cei dragi!

Învierea Domnului să vă aducă armonie in casa si în gând, împăcare si regăsirea înţelepciunii în sânul familiei. Hristos a înviat!

SMS-uri HAIOASE şi AMUZANTE de PAŞTE

Sper să nu te ocolească iepuraşul nici anul acesta, deşi ştiu că nu ai fost atât de cuminte precum încerci să pari!

Un gând curat, un miel împănat, un ou înroşit, cozonac îndulcit, un vin de-ai bea, HRISTOS va Învia!

Iepuraşul mustăcios, e de Paşte norocos. Nu-ţi lasă cadou în ghete, are el alte secrete: pască, oul înroşit, cozonacul, mielul fript şi un Paşte fericit!

Paşte, mielul fericit, oul şade înroşit, de ruşine s-a scumpit, iar iubitul iepuroi să v-aducă euroi, fericire, sănătate, mult noroc şi spor la toate. Paşte fericit!

Iepuraşul mustăcios, şi-a luat ciorapii pe dos şi mi-a zis în două şoapte, să-ţi dau un MESAJ DE PAŞTE

Anul acesta iepuraşul o să vină la tine încărcat cu bunătăţi şi o să-ţi dea plicul cu cei o sută de pupici de la mine.

M-a contactat iepuraşul şi mi-a zis că eu o să fiu cadoul tău de Paşte.

Iepuraşi nenumăraţi/ Să îţi sară buclucaş/ Drept pe covoraş.

De Paşte te provoc la un concurs de spart ouă. Am o presimţire că voi fi cel mai bun sau că te voi lăsa să câştigi dacă iepuraşul mă va umple de generozitate şi compasiune! Ce zici? Te bagi?

Poţi să te maturizezi, să te cultivi, dar nu vei putea renunţa niciodată la bunătăţile mesei de Paşte!

16 iepuraşi: opt se spionează, cinci sunt la somnic şi frumos visează. Doi mai albiori dau cadouri de sărbători. Iar ultimul a citit: un nou PAŞTE FERICIT!

FELICITĂRI de PAŞTE

Pastele este o promisiune pe care Dumnezeu o reînnoişte în fiecare primăvara. Fie ca promisiunea de Paste sa îţi umple inima de pace si bucurie! Paste fericit!

In noaptea Învierii, când clopotele bat, cu lumânări aprinse, cu sufletul curat, sa spunem împreuna HRISTOS A INVIAT! Paste fericit!

Copacii care cresc, florile care înfloresc si păsările care canta suav, îmi şoptesc ca Pastele e aici si iti doresc multa caldura in suflet, presarata cu fericire! Paste fericit!

Sa va bucure Dumnezeu, sa va dea sanatate, sa fiţi împreuna cat mai mult timp, iar bucuriile sa tina la distanta toate necazurile! Paste Fericit!

Oul inrosit, mielul rumenit, cozonacul marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa va aduca multa nadejde si pace in viata.

Fie ca Sfanta Sarbatoare de Paste sa va coboare in suflet minunea Invierii. Multa caldura, pace si liniste in suflet. Hristos a Inviat!

Iisus a venit pe lume pentru a ne darui viata, astfel incat fiecare dintre noi sa se bucure de clipele de traire de pe pamant si de vesnicia din in ceruri .
Un Paste fericit !

Un gand curat, un miel impanat, un ou inrosit, cozonac indulcit, un vin de-ai bea, HRISTOS VA INVIA!

Dumnezeu sa va ofere un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare. Paste fericit!

Sa te protejeze îngerii, tristeţea să o uiţi, bunăstarea sa te înconjoareă, si Dumnezeu sa te binecuvanteze mereu. Paste Fericit!

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Preotul Ioan Mitrofan din Blaj, o viață închinată Bisericii Române Unite cu Roma

Publicat

în

Orice întâlnire cu părintele Mitrofan este o adevărată lecție de credință și istorie. Îl găsim acum în casa familiei Manciulea, azi Centrul Cultural „Jacques Maritain” din Blaj, „un om singuratic, interiorizat de felul lui, dascăl îndrăgit și apreciat, preot model și îndrumător spiritual de calitate…, un luptător pentru libertatea și drepturile Bisericii Române Unite”.

Ioan Mitrofan s-a născut la 12 martie 1949, în satul Oiejdea, la poalele munților Trascăului, într-o familie modestă de gospodari ai satului. Are o educație aleasă, începând cu Şcoala primară în Oiejdea (1957 1961), Şcoala generală Galda de Jos (1961 1963), apoi Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“ Alba Iulia (1963 1967), după care a urmat studii superioare la Academia de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Comerţ (1967 1971) şi, în paralel, studii de Teologie greco catolică (1968 1979), în clandestinitate.

După revoluția din ’89, a continuat cu o Bursă de studii la Pontificia Università Urbaniana Roma, Facolta di teologia Morale (1990 1992), obținând Doctoratul în teologie (1992 1995) cu teza „La formazione intellettuale dei sacerdoti – Itinerario giuridico magisteriale con riferimento alla Chiesa Romena Unita”, moderator prof. Giovani Colombo, corelatori prof. mons. Erich Schmid şi prof. rev. Dimitrios Salachas.

Urmează de-a lungul timpului specializări la: Institutul de Comunicări Sociale, Roma (1990 1992); cursuri OIEC – Formarea formatorilor: Sinaia (1995), Sibiu (1996), Timişoara (1997), Iaşi (1998), Oradea (1999); Şcoala de vară de la Madrid (1996); cursuri de pregătire rectori şi îndrumători de seminarii, Ateneul Regina Apostolorum – Şcoala de vară Leggiuno, Italia (1998).

Ca activitate, după finalizarea studiilor economice, a lucrat ca economist la IJPVILF Alba (1971 1973); Consiliul Popular Judeţean, Secţia: Planificare – Organizare şi Balanţe de Aprovizionare Alba (1973 1979); IJCM Antrepriza 1 Alba (1979 1990).

A fost hirotonit preot (1979) la Reghin, de către episcopul (cardinalul de mai târziu) Alexandru Todea, în prezenţa doamnei Valeria Moldovan şi a tânărului Virgil Bercea, actualul episcop al Bisericii Greco Catolice din Oradea. Reîntors de la studii din Italia, în 1992, a fost rector al Institutului Teologic de grad universitar Blaj (1992 1996; 1996 2000); conf. univ. pr. dr. la Universitatea „Babeş Bolyai“ – Facultatea de Teologie Greco Catolică, Departamentul Blaj; director al Centrului de Studii Greco Catolice Blaj. A fost cuprins în Grantul de cercetare PRO ORIENTE (2008 2012, Viena), în colaborare cu Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia.

Datorită „credinței sale unite“, Ioan Mitrofan a avut mult de suferit în perioada comunismului, fiind mereu sub ochii severi ai securității, pentru că a fost un luptător înverșunat al regimului pentru biserica unită, avânt mentori spirituali meritorii, care i-au netezit calea aspră a suferinței: episcop Ploscaru de Lugoj; episcop Ion Dragomir de Maramureș; dr Ioan Chertes – episcop auxiliar de Cluj-Gherla.

Pe lângă activitatea didactică, a scris cărţi teologice, amintiri, traduceri, note de curs: „Formarea intelectuală a preoţilor”, Ed. „Buna Vestire“, Blaj, 2001; „Preoţi pentru mileniul trei”, Ed. „Buna Vestire“, Blaj, 2001; „Amintiri care ne dor”, Ed. „Buna Vestire“, Blaj, 2002; „Sămânţa Cuvântului – Teologie morală pentru toţi”, Ed. Buna Vestire, Blaj, 2004; „Sfintele Taine”, Ed. „Buna Vestire“ Blaj, 2005; „Canonicul Ioan Coman”, Ed. „Buna Vestire“, Blaj; „Ana MANCIULEA – Cortina a căzut…” (colaborare cu Ion Moldovan), Ed. „Buna Vestire“, Blaj, 2011; „Reflecții (La semicentenarul primei facultăți – 1971-2021)”, Ed. „Surorilor Lauretane”, Baia Mare, 2021.

A realizată traduceri: Karl Heinz Peschke – „Etica creştină: Fundamente ale teologiei morale”, Lugoj, 2003, Ed. Dacia Europa Nova; Karl Heinz Peschke – „Etica creştină: Teologia morală în lumina Conciliului Vatican II (morala speciala)”, vol. II/1 şi II/2, Galaxia Gutenberg 2011. Note de curs: „Teologie spirituală”, UBB FTGC, Blaj 2003; „Mariologie”, UBB FTGC, Blaj, 2004. Este autorul a peste 30 de studii şi articole de teologie şi de istorie a Bisericii Romane Unite cu Roma, publicate în reviste sau volume colective, din care amintim: „Cultura creştină“, Acta Blasiensia, Studia Universitatis „Babeş Bolyai“, Universitatea Oradea – Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Europeană Drăgan Lugoj.

Retras din mediul academic acum 2 ani, azi își așază gândurile, afirmând că „viitorul este în trecut“. Casa îi este plină cu cărți, iar pe pereți stau poze, amintiri dragi ale familiei Manciulea. Acum așteaptă „Ceasul Domnului“ , acel ceas în care timpul rezolvă câteodată marile probleme ale omenirii, la care noi ne străduim să le dăm soluții, dar care, însă, sunt toate în planul lui Dumnezeu.

A construit acasă, la Oiejdea, o capelă pe propriul teren, unde slujește public pentru comunitatea greco-catolică din sat și pentru mulți oaspeți și enoriași de la Alba Iulia, Teiuș, Blaj și nu numai.

În prezent, arhivează tot ce are în centru, o bibliotecă cu circa 7000 de volume de teologie, știință, beletristică; o colecție cu discuri de patefon și de pick up și peste 150 de CD-uri cu muzică clasică și modernă. Mai deține și înregistrări de muzică religioasă și piese clasice, pe 20 de casete, de la Ana Manciulea – fostă soprană la Opera din Cluj-Napoca. Toate acestea le face și le pregătește cu gândul că va veni o zi când va fi nevoit să predea pe mâini bune avuția și moștenirea lăsată de familia Manciulea și cea adunată de-a lungul vremii de el, tot unui tânăr preot, înclinat spre carte și studiu.

Părintele Virgil, Episcop de Oradea, afirma la aniversarea a 25 de ani de preoție ai părintelui Mitrofan: „Pentru credința ta, pentru anii roditori pe care i-ai petrecut trudind cu devoțiune și dragoste în via Domnului, îl rugăm pe Răscumpărătorul nostru să reverse asupra ta Harul și Iubirea Sa”.

Ioan MIHĂLȚAN

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 28 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permis necorespunzător, o motocicletă neînmatriculată

Publicat

în

Joi, 2 mai 2024, în jur.05.2024, ora 17:45, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un tânăr de 28 de ani, din Municipiul Blaj, în timp ce conducea, pe raza Municipiului, o motocicletă neînmatriculată și fără a  din poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere cu permis necorespunzător și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj