Rămâi conectat

Știri din zonă

Localitatea Biia iese din carantină începând de mâine, 7 aprilie 2021 – ora 06.00

Publicat

în

Localitatea Biia, din comuna Șona, iese oficial din carantină, începând de mâine, 7 aprilie 2021 – ora 06.00,  în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba, în urma căreia a fost propusă ieșirea din carantină potrivit unui aviz emis de Institutul Național de Sănătate Publică.

Art.1 Propunem Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii, privind ridicarea măsurii de carantină zonală pentru localitatea Biia, comuna Șona, județul Alba, începând cu data de 07.04.2021 ora 06:00, conform avizului emis de Institutul Național de Sănătate Publică.

ART.2 Se deleagă Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Alba pentru transmitere la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a documentelor necesare, în vederea emiterii Ordinului Comandantului Acțiunii pentru ridicarea măsurii de carantină zonală, pentru localitatea prevăzută la art. 1.

ART.3 Pentru UAT Comuna Șona rămân în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, nr. 92 din 05.04.2021, conform H.G nr. 293 din 10.03.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată prin H.G. nr. 348 din 25.03.2021, pentru localitățile cu incidența mai mare de 3 şi mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori.

ART.4 Prezenta hotărâre se transmite membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, tuturor UAT-urilor de pe raza județului Alba, în vederea aducerii la cunoștința populației, operatorilor economici și instituțiilor publice, prin toate mijloacele de comunicare avute la dispoziție. De asemenea, prezenta hotărâre se transmite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și la Departamentul pentru Situații de Urgență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba. Totodată, hotărârea se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Bombă de aruncător 60 mm, găsită într-o pădure din satul Lunca, comuna Valea Lungă

Publicat

în

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba Iulia s-a deplasat în seara zilei de joi, 16 mai 2024, în satul Lunca, comuna Valea Lungă unde a fost semnalată găsirea unei bombe de aruncător 60 mm, fără focos, pentru distrugerea acesteia.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia s-a deplasat în satul Lunca, comuna Valea Lungă, pentru asanarea unui posibil proiectil rămas neexplodat. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică. A fost asanată o bomba de aruncator, calibru 60 mm, fara focos. Echipa pirotehnica a preluat bomba pentru distrugerea ei ulterioară”, a transmis ISU Alba.

ISU Alba.

 

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 68 de ani din Roșia de Secaș cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut pe raza localității Tău

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj –Postul de Poliție Roșia de Secaș au depistat un bărbat de 68 de ani, din comuna Roșia de Secaș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Principală din localitatea Tău, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 19 ani din Bucerdea Grânoasă reținut de polițiști, după ce a tăiat cauciucurile a patru autoturisme

Publicat

în

Marți, 14 mai 2024, polițiștii Postului de Poliție Bucerdea Grânoasă au identificat și reținut un tânăr de 19 ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, care este bănuit de săvârșirea unor infracțiuni de distrugere.

În sarcina acestuia a fost reținut faptul că, în seara zilei de 3 mai 2024, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi tăiat cauciucurile a 4 autoturisme care erau parcate pe o stradă din comună.

În cursul zilei de azi, 15 mai 2024, tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj