blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » La finele lui 2016, Şona va avea o grădiniţă nou-nouţă

La finele lui 2016, Şona va avea o grădiniţă nou-nouţă

Publicat în 26.02.2016 la ora 10:30

primar-sonaPrin repartizarea cotei defalcate din impozitul pe venit şi a sumei defalcate din TVA, comuna Şona a primit din partea C.J. Alba suma de 125.000 de lei.

Contactat telefonic, primarul Ioan Horşia ne-a informat că aceşti bani vor fi folosiţi în scopul îmbunătăţirii infrastructurii şi, implicit, a vieţii locuitorilor de pe raza unităţii administrativ-teritoriale. Chiar de luna trecută, printr-o investiţie cifrată la aproximativ 30.000 de lei, în satul Alecuş a început pietruirea drumului principal şi a drumurilor laterale, lungimea totală pe care se efectuează lucrări fiind de 3 kilometri. Şi drumul din satul Valea Sasului se doreşte a fi reamenajat, tot prin pietruire, în baza unui proiect a cărui valoare se ridică la circa 20.000 de lei. Dispensarul uman al Şonei va intra într-un proces de reparaţii care implică subzidiri şi zugrăveli (la interior şi exterior).
Cel mai important obiectiv edilitar al acestui an va fi, însă, construirea – cu bani proveniţi în mare măsură din implementarea unor proiecte europene – a unei grădiniţe moderne. Acum este finalizat proiectul acesteia, aşteptându-se semnarea contractului cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Se speră ca demararea execuţiei să aibă loc peste o lună, ei punându-i-se punct la finele lui 2016. Când panglica edificiului va fi tăiată, locuitorii comunei se vor mândri cu o grădiniţă nou-nouţă (cu program prelungit) din care nu vor lipsi dotări necesare unui spaţiu educativ destinat preşcolarilor: paturi, dulăpioare, sală de mese, veselă, grupuri sanitare şi parc de joacă. De facilităţi vor beneficia 50 de copii (mare parte din satul Sânmiclăuş), patru educatoare şi două femei de serviciu.

I. A. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 260 ori

La finele lui 2016, Şona va avea o grădiniţă nou-nouţă
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *