blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Judecătoria Blaj l-a condamnat la închisoare cu executare pe un șofer din București, care a accidentat mortal un bărbat de 75 de ani din Sâncel pe DJ 107

Judecătoria Blaj l-a condamnat la închisoare cu executare pe un șofer din București, care a accidentat mortal un bărbat de 75 de ani din Sâncel pe DJ 107

Publicat în 26.11.2018 la ora 17:46

Un bărbat din Bucureşti a fost condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

B. Costel, în vârstă de 31 de ani , a provocat, în 19 octombrie 2016, pe DJ 107 la kilometrul 57 , în afara localităţii Sâncel, un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea alteia.

Cercetările ulterioare au arătat faptul că şoferul a fost vinovat de producerea accidentului pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă si s-a răsturnat, moment în care a intrat în coliziune cu o căruţă în care se aflau două persoane. În urma accidentului, un bărbat de 75 de ani, din Sâncel, ce se afla în căruţă, a decedat, iar soţia acestuia a suferit leziuni corporale uşoare.

Dosarul a fost trimis în judecată în iulie 2017, iar prima decizie a fost pronunţată, la Judecătoria Blaj, în data de 20 noiembrie 2018. Inculpatul B. Costel a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

”Constată că infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului se află în concurs ideal. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 6 luni = 2 luni), respectiv un spor de 2 luni, urmând ca pedeapsa rezultantă să fie de 1 an şi 6 luni închisoare care se va executa în regim de detenţie”, se precizează în dispozitivul sentinţei de la judecătorie. Instanţa a mai obligat asigurătorul – parte responsabilă civilmente să plătească către patru părţi civile, respectiv soţiei bărbatului decedat, sumele de circa 10.900 de lei daune materiale şi 425.000 de lei daune morale.

De asemenea, Spitalul Judeţean Alba ar urma să primească suma de 16.435 cu titlu de cheltuieli de spitalizare pentru partea vătămată. Firma de asigurare a mai fost aplicată să achite 20.000 de lei cheltuieli judiciare către cinci părţi civile în dosar. S-a mai dispus prelevarea de la inculpatul Barbu Costel a probelor biologice în vederea introducerii lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Decizia poate fi contestată de părţi la Curtea de Apel Alba Iulia.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 383 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.