blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Joi, 17 mai 2018, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a adus un pios omagiu eroilor neamului românesc

Joi, 17 mai 2018, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a adus un pios omagiu eroilor neamului românesc

Publicat în 19.05.2018 la ora 12:54

Un grup de elevi din clasele a V-a A şi B și clasa a VII-a C au participat la ceremonia religioasă efectuată la Cimitirul Eroilor cu ocazia Zilei Eroilor Neamului, sărbătorită în fiecare an la Înălţarea Domnului.

Joi, 17 mai 2018, elevii au adus un pios omagiu eroilor prin programul artistic intitulat “O lacrimă la crucea lor”. S-au depus coroane și flori la Monumentul Eroilor. Alte două clase, a IV-a C și a VI-a A, au aprins lumânări și au rostit rugăciuni la mormintele eroilor, ne informează un material de presă al Şcolii Gimnaziale “Toma Cocişiu” Blaj, primit la redacţie.

În fiecare an, la Înălţarea Domnului, a intrat în tradiţie ca să aducem un prinos de recunoştinţă eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc. De altfel, după primul război mondial, s-a hotărât ca în această zi importantă a creştinismului, să se sărbătorească şi Ziua Eroilor, România devenind primul stat din lume care a decretat această zi ca sărbătoare naţională.

Mormintele şi monumentele eroilor la care depunem flori, aprindem lumânări şi ne reculegem reprezintă un simbol al dăinuirii noastre în timp, al sacrificiului suprem pentru înfăptuirea idealului naţional.

Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului.

Conform tradiției, Școala Gimnazială ” Toma Cocișiu” din Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și director adjunct Mirela Bălău nu a rămas pasivă la aceste sărbători importante, pregătind câteva momente specifice.

Programul activităților dedicate Zilei Eroilor neamului românesc a început la ora 12.00, când toți elevii școlii, corpul profesoral și conducerea școlii au ținut un moment de reculegere în cinstea celor căzuți pe câmpurile de luptă. Un grup de elevi din gimnaziu (clasele a V-a A, B și a VII-a C), coordonați de Prof. de Istorie Mona-Carmen Cârnaț, au participat la ceremonia religioasă efectuată la Cimitirul Eroilor, de către preoții Benchea Vasile, Gânța Florin și Cătăuță Ștefan. Elevii au adus un pios omagiu eroilor prin programul artistic intitulat “O lacrimă la crucea lor”. S-au depus coroane și flori la Monumentul eroilor. Alte două clase ( a IV-a C și a VI-a A), sub coordonarea profesoarelor de religie Titiana Fer și Adriana Cleja, au aprins lumâri și au rostit rugăciuni la mormintele eroilor. Activitatea s-a încheiat cu intonarea “Imnului Eroilor”.

Fie ca eroii neamului românesc să fie pomeniți în ceruri și să se odihnească în liniște și pace.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț

Acest articol a fost citit de: 172 ori

3.0
02

Un Comentariu la Joi, 17 mai 2018, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a adus un pios omagiu eroilor neamului românesc

  1. AI Răspunde

    23.05.2018 la 22:22

    O scoala transmite un comunicat de presa care contine greseli de punctuatie din prima propozitie. Intre subiect si predicat nu se pune virgula!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.