blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Jandarmii au sancționat contravențional protagoniștii unei certe în mijlocul drumului

Jandarmii au sancționat contravențional protagoniștii unei certe în mijlocul drumului

Publicat în 10.01.2013 la ora 12:37

Un bărbat şi o femeie, care se certau în mijlocul străzii, au fost împiedicați de jandarmi să-şi facă rău reciproc.

Incidentul a fost observat de un echipaj de jandarmerie, miercuri 9 ianuarie a .c., pe strada Livezii din municipiul Blaj. Pornind de la unele neînţelegeri mai vechi, cei doi s-au înjurat, s-au ameninţat cu acte de violenţă şi s-au îmbrâncit, totul petrecându-se sub ochii trecătorilor, printre care şi minori.

Din fericire, intervenţia promptă a jandarmilor a împiedicat escaladarea violenţei şi apariţia unor vătămări corporale. Scandalagii au fost identificaţi ca fiind R. Adam şi S. Paula şi au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru informarea cetăţenilor şi prevenirea unor astfel de situaţii reamintim faptul că  săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea şi liniştea publica sau sa provoace indignarea cetăţenilor ori sa lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. În plus, dacă faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul sancţiunii pecuniare creşte, fiind cuprins între 1.000 lei şi 3.000 de lei”, reamintește maior Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 320 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.