blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Între 9 și 18 mai la Blaj va avea loc “Sărbătoarea Libertății”

Între 9 și 18 mai la Blaj va avea loc “Sărbătoarea Libertății”

Publicat în 09.05.2013 la ora 13:50

Municipiul Blaj va fi în următoarele zile gazdă de seamă pentru toți cei care îi vor trece pragul.  ”Sărbătoarea  Libertății”, un eveniment de suflet al administrației locale, va aduce în Mica Romă proiecții de film, simpozioane, concerte, parade cu torțe și concursuri de poezie, manifestări care încep astăzi și vor continua până în 18 mai.

sarbatoarea-libertatii-blajPrimăria Blaj și-a propus ca în acest an să mute evenimentele în mijlocul oamenilor astfel că majoritatea manifestărilor se vor desfășura în aer liber. Cel mai important eveniment va avea loc chiar astăzi, începând cu ora 21.00, când la Blaj va fi reînviată o tradiție ce datează din perioada interbelică. Elevi și profesori ai școlilor din municipiu vor defila prin centrul municipiului călare și purtând în mâini torțe, ca o comemorare a evenimentelor de la 1848. Fiecare școală a pregătit momente speciale astfel că vizitatorii care vor ajunge în această seară în Blaj vor avea ocazia să asiste la spectacole cu majorete și defilări în port popular maghiar. Călăreții vor fi conduși de un solist care îl va întruchipa pe Avram Iancu. La această paradă vor participa aproximativ 5.000 – 6.000 de persoane, iar evenimentul va fi deschis de Fanfara Județului Alba.

În zilele care urmează, blăjenii dar și turiștii vor avea parte de un concert Taxi, expoziții de artă fotografică și meșteri populari, concursuri de poezie patriotică, slujbe de pomenire, concert de muzică clasică de dedicat Reginei Maria, dar și o nouă ediție a renumitului festival “Cultură pentru Cultură”. Mai mult decât atât, în 18 mai, Muzeul de Istorie “Augustin Bunea” din Blaj vă invită la o noapte albă, prilej cu care va fi vernisată și expoziția “Ierbar de la 1906/1926″. Consultați în afiș programul complet al evenimentelor din cadrul “Sărbătorii Libertății”.

Acest articol a fost citit de: 493 ori

Un Comentariu la Între 9 și 18 mai la Blaj va avea loc “Sărbătoarea Libertății”

  1. andrada Răspunde

    11.05.2013 la 15:14

    Foarte buna agenda dn acest an a sarbatorii Blajului, felicitari celor care au conceput-o !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.