blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Intervenție a jandarmilor montani din Șugag pentru ajutarea unei familii din Blaj, a cărei mașină a derapat și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului

Intervenție a jandarmilor montani din Șugag pentru ajutarea unei familii din Blaj, a cărei mașină a derapat și a ajuns în șanțul de pe marginea drumului

Publicat în 02.01.2020 la ora 20:36

Jandarmii de la postul Montan Șugag au fost solicitați să intervină joi, 2 ianuarie 2020, în cazul unei persoane a cărei mașină a derapat și a rămas blocată în șant, la doi kilometri de domeniul schiabil Șureanu.

Bărbatul de 45 de ani din Blaj a reușit să se deplaseze pe jos, până la baza postului de jandarmi pentru a le cere sprijinul. Imediat, un echipaj a intervenit și a reușit să repună autovehiculul pe drum, pentru a-și putea continua călătoria.

Pentru a preveni accidentele din zonele montane, Jandarmeria Montană din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, recomandă:

1. Înainte de a pleca la drum echipaţi-vă autoturismul corespunzător anotimpului, fără a uita lopata de zăpadă şi lanţurile antiderapante. Totodată, mijloacele de iluminat care se conectează la bateria maşinii

2. Înainte de a pleca la drum solicitaţi jandarmilor montani, salvamontiştilor sau localnicilor informaţii suplimentare asupra itinerariului ales ( este marcat, este accesibil, prezintă porţiuni periculoase etc.), situaţiei întreţinerii marcajelor, prognozei meteo, condiţiilor climatice locale, stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu.

3. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului. Nu trebuie să lipsească lanterna, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1064 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.