blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Infractor periculos din Bucureşti, condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni comise cu violență

Infractor periculos din Bucureşti, condamnat de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare pentru mai multe infracţiuni comise cu violență

Publicat în 14.07.2017 la ora 9:16

Cojocaru Constantin a atacat doi tineri din Blaj, cărora le-a sustras prin violenţă mai multe bunuri, una dintre victime fiind violată.

Bărbatul de 46 de ani a primit pedeapsa rezultantă de 10 ani și 4 luni de închisoare pentru două fapte de tâlhărie calificată, una de lipsire de libertate și una de viol. În total, inculpatul jduecat în stare de arest preventiv a primit 17 ani de închisoare pentru cele patru infracțiuni. ”Constată că infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului sunt concurente. (…) Aplică pedeapsa cea mai grea de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni închisoare (1/3 din totalul de 10 ani al pedepselor ce nu se execută), urmând ca inculpatul să execute în final 10 ani şi 4 luni închisoare”, se afirmă în dispozitivul deciziei instanței de judecată.

Potrivit anchetatorilor, în 17 martie 2017, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au identificat pe bărbatul de 46 de ani, din municipiul Bucureşti, care locuia fără forme legale în Blaj, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de tâlhărie reclamate poliţiei în aceeaşi zi. „În sarcina lui s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 16 martie, în timp ce se afla în faţa unui local public din Blaj, i-a sustras, prin violenţă, un lanţ de aur, unui tânăr de 30 de ani. În aceeaşi seară, a abordat-o pe o minoră de 17 ani, sub pretextul că vrea s-o ajute să care plasele cu cumpărături şi, prin violenţă, a deposedat-o de telefonul mobil şi o sumă de bani” se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Ulterior, în sarcina acestuia a fost reținută și infracțiunea de viol. Inculpatul a mai fost condamnat să plătească daune morale de 50.000 de lei minorei agresate, precum și cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, judecătorul a menținut arestarea preventivă a inculpatului. Decizia Judecătoriei Blaj a fost pronunțată în 7 iulie 2017 și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 447 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.