blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Firmă de construcții din municipiul Blaj, amendată de inspectorii ITM Alba pentru muncă la negru

Firmă de construcții din municipiul Blaj, amendată de inspectorii ITM Alba pentru muncă la negru

Publicat în 15.05.2017 la ora 12:25

O firmă din Blaj, cu domeniu de activitate în sectorul construcțiilor, a fost amendată de inspectorii ITM Alba, după ce a fost descoperită că a primit în activitate o persoană muncind fără forme legale de angajare. Săptămâna trecută, au fost aplicate în total 29 de avertismente și 7 amenzi în valoare de 66.500 de lei, pentru nereguli depistate la firme din judeţ.

În perioada 8-12 mai 2017, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 50 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 892 angajaţi. În urma controalelor, au fost aplicate 10 sancțiuni, respectiv patru amenzi în cuantum de 53.000 de lei, din care o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru munca nedeclarată și șase avertismente.

Entitatea sancţionată pentru muncă la negru: S.C. DALITO DESIGN S.R.L., Blaj – construcții

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 49 de unităţi, la care au fost constatate 86 de deficienţe. Au fost formulate 23 de avertismente și aplicate 3 amenzi în valoare de 13.500 de lei. Două evenimente se află în curs de cercetare.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 486 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.