blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Femeie din Blaj înșelată prin telefon cu 6.000 de lei

Femeie din Blaj înșelată prin telefon cu 6.000 de lei

Publicat în 20.12.2013 la ora 14:26

inselaciune-telefon-blajIeri după-amiază, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 60 de ani, domiciliată în municipiul Blaj, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă prin intermediul telefonului fix.

Potrivit IPJ Alba, “din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada 16-19.12.2013, victima a fost contactată telefonic, în repetate rânduri, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind directorul unei cunoscute companii, furnizoare de servicii de telefonie care i-a comunicat faptul că a fost desemnată clint fidel, motiv pentru care compania o recompensează cu o sumă mare de bani, condiţionând intrarea în posesia banilor de plătirea unei taxe de comision, în valoare de 6.000 de lei.

Escrocul a convins-o pe femeie să depună suma de bani, în 3 tranşe, la 3 unităţi bancare diferite.

Ulterior victima a încercat să ia legătura cu apelantul însă acesta nu i-a mai răspuns, moment în care şi-a dat seama că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului.”

Poliția Alba vă recomandă să fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin prin telefon că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani. Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Acest articol a fost citit de: 547 ori

Știri Alba

Un Comentariu la Femeie din Blaj înșelată prin telefon cu 6.000 de lei

  1. I. C. Răspunde

    20.12.2013 la 17:54

    Si eu am fost sunat azi de ,,Cristian Alexandru de la Romtelecom`,` care m-a anuntat ca am castigat ,,un premiu mare, o tableta si un telefon mobil“. Intai m-a intrebat daca telefonul meu e pe persoana fizica sau juridica (!), s-a interesat daca stiu cati ani serbeaza azi firma la care am abonament, m-a informat ca 84 si in seara aceasta se va da la TV, apoi m-a anuntat de premiu. Mi-a mai spus ca si seful politiei Bucuresti, dl. Fatu, stie ca 24 de ore din 24 convorbirile efectuate pe telefonul meu sunt inregistrate. Cand l-am intrebat cum se poate sa mi se inregistreze convorbirile mi-a raspuns ca numai cele cu ei, apoi mi-a zis ca imi arde de glume si a inchis. Nu e prima data cand sunt anuntat ca am castigat, ceea ce pentru mine e o adevarata distractie, ca ii las sa creada ca m-au pacalit, apoi se enerveaza cand le semnalez lucrurile ilogice din spusele lor si isi dau arama pe fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.