Rămâi conectat

Actualitate

Femeie cu probleme de sănătate salvată de intervenția pompierilor militari din Blaj

Publicat

în

pompier-spargere-usaDetașamentul ISU Blaj a intervenit, ieri după-amiază, pentru deblocarea ușii de acces într-un apartament situat pe str. Eroilor.

În locuință se afla o femeie în vârstă de 47 de ani, cu probleme de sănătate, care a fost transportată la spital.

”Garda de intervenție Blaj a fost solicitată să intervină marți, la ora 18.17, pe str. Eroilor, din municipiu, pentru deblocarea unei uşi de apartament. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție. Au pătruns în apartament pe geamul de la dormitor, facilitând accesul echipajului de pe ambulanță. În locuință a fost găsită o femeie în vârstă de 47 de ani, inconstientă”, precizează reprezentatul ISU Alba.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe strada Clujului

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un tânăr de 20 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului din Blaj, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Notarul din Târnăveni, care a încercat să omoare o femeie din Blaj, trimis în judecată pentru tentativă de omor și lipsire de libertate

Publicat

în

Notarul public din Târnăveni, care a încercat să omoare o femeie de 38 de ani, din Blaj, a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și lipsire de libertate în mod ilegal. Claudiu Liviu M. se află în arest preventiv din 9 decembrie 2023, data când a avut loc agresiunea. Dosarul a fost înregistrat în 28 martie 2024 la Curtea de Apel Târgu Mureș.

La 1 aprilie 2024, instanța a prelungit măsura arestării preventive a inculpatului. Procesul va începe în 13 mai 2024, când se va analiza legalitatea administrării probatoriului de către un magistrat de cameră preliminară. Victima tentativei de omor a fost internată la ATI timp de opt zile, necesitând în total 50 de zile de îngrijiri medicale.

Victima, mamă a doi copii, a relatat, după externarea din spital, agonia prin care a trecut, ea precizând că în mașină a fost înjunghiată în sânul stâng, apoi, după ce a încercat să fugă, a fost lovită cu cuţitul de trei-patru ori în abdomen, ulterior de două ori în plămâni, iar în timp ce se apăra i-au fost tăiate patru degete de la o mână, suferind şi alte răni.

Ea a spus că erau despărţiţi de câteva luni şi că, în seara de 9 decembrie, agresorul a insistat să o întâlnească, la Blaj, sub pretextul că ar dori să îi ofere un cadou. Luptându-se cu agresorul, femeia (Cristina) a prins lama cuţitului cu mâna stângă, rănindu-se grav la patru degete, după care a reuşit să fugă.

„Am reuşit să scap, dar m-a prins de palton, mi-a pus piedică şi am căzut în genunchi. În momentul acela, primul cuţit a fost în plămânul stâng, al doilea a fost în plămânul drept şi pe lângă alea mai am 4 – 5 plăgi. Asta se întâmpla lângă Blaj. (…) M-am speriat şi mi-am pierdut un pic cunoştinţa. Atunci m-a băgat în maşină”, a relatat femeia.

„M-a plimbat cu mașina 3 ore și, așteptând să mor, mă întreba de ce nu mai mor odată. I-a sunat telefonul, era mama lui. Mama lui a auzit că eu strig și l-a întrebat ce s-a întâmplat, de ce e agitat, și el i-a zis «nu s-a întâmplat nimic, am fost până la Blaj la Cristina și i-am dat o palmă că a devenit foarte irascibilă». După aceea m-a dus la râul Mureș și a zis către mine «știi să înoți? Hai, dă-te jos din mașină să vezi dacă știi să înoți»”, a mai spus victima notarului.

• Salvată de doi polițiști

Bărbatul ar fi mers în mașină cu victima mai mulți kilometri până când a oprit aproape de o cale ferată, în județul Mureș, trecând pe lângă două echipaje de poliţie, apoi a scos un cutter. „A zis că «nu pot să fiu prins de poliţie, eu nu pot să fac puşcărie, imediat o să vină trenul».

Nu ştia ce să facă, să mă arunce şi pe mine la tren sau să se arunce numai el. (…) Imediat au venit două patrule de poliţie, prima s-a oprit în faţa uşii unde eram eu, iar el, speriindu-se, a dat să fugă şi l-au imobilizat. Atunci l-au încătuşat, eu strigam să cheme salvarea că sunt înjunghiată. De acolo am fost pusă în salvare, am ajuns la spital”, a mai spus aceasta. Victima a fost, practic, salvată de la moarte de către polițiști.

„Nu s-a supus imediat solicitărilor, iar polițiștii s-au poziționat pentru a putea efectua foc, în situația în care agresorul i-ar fi atacat cu o armă albă. În final, șoferul a ridicat mâinile deasupra capului și a ieșit din autoturism. A fost imediat imobilizat prin încătușare. Apoi polițiștii i-au acordat primul ajutor victimei care prezenta mai multe plăgi prin înjunghiere, fiind într-o stare foarte gravă.

Din fericire, la sosirea echipajului, a putut să fie menținută în viață și ulterior a intrat direct în operație”, au susținut, ulterior, reprezentanții Sindicatului Europol, care au relatat modul de intervenție al oamenilor legii.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Blaj reținut de polițiști, după ce și-a amenințat fosta parteneră de viață cu acte de violență

Publicat

în

Duminică, 7 aprilie 2024, polițiștii de ordine publică din Blaj au fost sesizați, de către o femeie de 33 de ani, din Municipiu, cu privire la faptul că a fost amenințată de fostul partener de viață.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în seara aceleiași zile, în jurul orei 21.50, pe fondul unor neînțelegeri, bărbatul ar fi contactat-o, telefonic, pe femeie și i-ar fi adresat amenințări, iar ulterior s-ar fi deplasat la locuința acesteia, unde ar fi continuat să o amenințe cu acte de violență.

Față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, prin care i-a fost interzis să se apropie de fosta sa parteneră și a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Ulterior, acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 8 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj