blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Echipa din „Mica Romă” a realizat eventul: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0, în finala Cupei României!

Echipa din „Mica Romă” a realizat eventul: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0, în finala Cupei României!

Publicat în 30.04.2017 la ora 15:58

Performanță extraordinară  pentru Volei Alba Blaj, care și-a trecut în palmares eventul stagiunii 2016-2017, după ce a câștigat, în premieră, Cupa României, scor 3-0 (25-14, 25-17, 25-19), în finala de la Piatra Neamț, cu Știința Bacău, încununându-se astfel un sezon de vis!

O stagiune extraordinară pentru mândria județului, Volei Alba Blaj, echipă ce și-a adjudecat, pe lângă titlul de campioană și Cupa României.

Ultimul act a însemnat o partidă fără istoric, dominată de fetele lui Darko Zakoc, ce au controlat autoritar ostilitățile, confirmând statutul de favorite.

Este o dublă istorică reușită de echipa din „Mica Romă”, care a cucerit în ultimul meci al acestui sezon un trofeu dorit enorm la Blaj!

Campioana și-a adjudecat astfel două dintre trofeele interne puse în joc, al treilea titlu consecutiv și Cupa României, punându-se punct astfel unui sezon admirabil.

În șase ani de la înființare și 5 petrecuți pe prima scenă, Volei Alba Blaj a reușit să adune 4 trofee, trei titluri câștigate consecutiv, o cupă a României, plus medalia de bronz în 2014, la care se adaugă două participări în Liga Campionilor!

Știința Bacău, adversara din ultimul act a fost precedenta echipă ce a reușit eventul în voleiul feminin, în 2014 și 2013.

• Stagiune de pus în ramă!

Blajul a ratat în acest sezon numai Supercupa României, în rest nu a avut adversar în competițile naționale. Hegemonia fostei şi actualei campioane s-a materializat într-un parcurs impecabil, cu 35 de victorii repurtate din 38 de partide susţinute pe trei fronturi interne, Divizia A1, Cupa României şi Supercupa României.

Marți, de la ora 20.00, în Parcul „Avram Iancu” va fi tradiționala “Seară a Campioanelor”, în cadrul căreia se vor celebra, alături de suporteri, al treilea titlu naţional şi întâia Cupă a României.

În primul set, Blajul a început perfect, distanțându-se la 8-5, la primul time-out tehnic. Bacăul a revenit temporar în joc, a egalat la 10, iar antrenorul Darko Zakoc a solicitat time-out, un moment de inspirație, întrucât campioana pe serviciul Ane Antonijevic s-a distanțat decisiv. Al doilea set Știința s-a aflat la conducere până la 7-5, dar s-a dovedit un simplu foc de paie, pentru că oponentele au făcut 5 puncte consecutive, s-au instalat la conducere și s-au distanțat încet dar sigur până la 24-14!

Moldovencele au încercat în setul al treilea să oprească marșul Blajului spre câștigarea trofeului, ținând aproape de oponente până la 11-11, Zakoc a făcut două schimbări pentru a regla angrenajul, iar la al doilea time-out tehnic Volei Alba Blaj deținea un avantaj de două puncte. Echilibru s-a menținut, cu echipa blăjeană mereu la conducere, de la 20-19, ajunându-se la 23-19, momentul cheie al setului.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Ana Grbac, Dubravka Djuric; Rebecka Lazic, Lisa Kramer, Ana Maria Berdilă.

Acest articol a fost citit de: 153 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.