blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » După 20 de ani, municipiul Blaj ar putea avea un reprezentant în Parlamentul României

După 20 de ani, municipiul Blaj ar putea avea un reprezentant în Parlamentul României

Publicat în 20.10.2016 la ora 9:44

claudiu-racuci-oct-2016După 20 de ani, municipiul Blaj ar putea fi reprezentat în Parlamentul României – Claudiu Răcuci, candidat la Camera Deputaţilor, din partea PNL

Stimați cetățeni ai județului Alba, sunt Claudiu Răcuci și sunt onorat să candidez în județul Alba, la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, pe listele Partidului Național Liberal, pentru un mandat de deputat în Parlamentul României. De la început doresc să subliniez că alegerile parlamentare reprezintă o șansă pentru cetățeni de a aprecia și evalua candidații și partidele politice, votându-i pe cei care răspund cel mai bine necesităților lor. Acum, alegătorii chemați la urne au puterea și responsabilitatea de a determina cine și cum să guverneze România, dar și direcția înspre care vrem să ne îndreptăm.

Pornind de la aceste principii doresc să vă prezint, în mod onest, cine sunt și cu ce gânduri pornesc în acest scrutin electoral. Am 45 de ani, sunt de profesie inginer și de-a lungul timpului am acumulat o experiență bogată atât în mediul privat cât și în administrația publică.
Gândurile cu care pornesc în această competiție electorală sunt simple și cred că sunt în asentimentul majorității cetățenilor care cred că România are nevoie de o reașezare corectă a statului în slujba cetățeanului.

Asumându-ne acest deziderat și muncind în mod serios pentru acest proiect nu se poate să nu reușim sau cel puțin să nu ne apropiem de acest obiectiv major. Este timpul să vină și oameni noi în politica mare! Este timpul să oprim lipsa de sinceritate și populismul exagerat și să ne aplecăm fiecare asupra a ceea ce putem face și să facem acest lucru cu maximă competență. Sunt un om responsabil, iar în fața dumneavoastră nu vreau să prezint povești, ci lucruri concrete, pe care le pot realiza. Tocmai de aceea este cazul să cunoașteți că un deputat nu poate să intervină direct în administrația locală, să rezolve probleme care țin de atribuțiile primăriei sau ale consiliului județean, nu are capacitatea de schimba o lege de unul singur, are nevoie de susținerea majorității legislative. Nu are dreptul de a interveni direct în activitatea altor autorități ale statului, ci numai prin interpelări și verificări care respectă cadrul legal. De asemenea, un deputat nu are dreptul să se amestece în activitatea vreunui primar sau a diferitelor instituții de stat din oraș.

El nu are cum să rezolve probleme locale, de pe o anumită stradă sau dintr-un anumit cartier. Cei care promit astfel de lucruri sunt demagogi, nu spun adevărul, ci mint doar pentru a obține voturi. Dar un deputat poate să ceară modificarea unei legi, să propună o lege nouă, să controleze (împreună cu colegii din comisiile de specialitate) activitatea anumitor instituții ale statului, să pună întrebări și să ceară explicații de la diferite autorități, care sunt obligate să le ofere, să răspundă la petițiile cetățenilor și să încerce rezolvarea lor, fie direct, prin inițiative legislative, fie indirect, prin dialogul cu alte instituții.

Mă ”voi bate” pentru lucruri concrete de care sunt sigur că este legată dezvoltarea Românei, cum ar fi sprijinirea capitalului românesc, a întreprinzătorilor mici și mijlocii, modernizarea agriculturii. Voi milita pentru creșterea autonomiei locale și a descentralizării comunităților locale și, mai ales, pentru creșterea rolului autorităților locale în ceea ce privește mediul local de afaceri. Sănătatea și Învățământul sunt domenii de interes major pentru dezvoltarea în viitor a României. Fără modernizarea și reașezarea pe baze trainice a acestor domenii nu vom putea să RECLĂDIM ROMÂNIA. Asupra acestor domenii de interes în reformarea cărora doresc să mă implic, în situația în care voi primi votul dumneavoastră, voi reveni pe larg în perioada următoare.

Acum vreau să închei asigurându-vă că desemnarea mea într-o asemenea postură, mă onorează și cred că vine ca o recunoaștere a activității pe care am avut-o vreme de 20 de ani în zona Târnavelor și a rezultatelor obținute aici. Dacă voi fi ales ca deputat al dumneavoastră în Parlamentul României, atunci Blajul va avea, după douăzeci de ani, un parlamentar. Afirm acest lucru, pentru că numele Blajului merită să se facă auzit în Parlamentul României, însă în măsura în care îmi veți acorda încrederea dumneavoastră, iar aceasta va fi dublată și de votul alegătorilor. Voi fi parlamentar pentru întreg județul Alba, de la Arieșeni la Șugag și de la Jidvei la Cugir. Până acum nu am mai candidat în alegerile parlamentare, însă asta nu înseamnă că nu-mi doresc ca România să fie guvernată altfel, ca românii să redobândească speranța în statul român, iar România, în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să readucă cetățenilor speranța în valorile democratice, speranța în faptul că vom găsi drumul spre o bunăstare reală.
Ne aflăm la aproape 100 de ani de la Marea Unire și consider că oamenii politici ai țării trebuie să-și întoarcă fața spre valorile fundamentale ale națiunii noastre și să pornească degrabă RECLĂDIREA ROMÂNIEI!

Acest articol a fost citit de: 1664 ori

După 20 de ani, municipiul Blaj ar putea avea un reprezentant în Parlamentul României
3 (60%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.