Rămâi conectat

Știri din zonă

Dosar penal pentru un bărbat de 55 de ani din Valea Lungă după ce a fost prins băut la volan de polițiștii rutieri din Blaj

Publicat

în

etilotest-alcoolemie-2015Ieri, 5 iunie 2016, în jurul orei 15.45, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce efectuau serviciul de patrulare împreună cu poliţiştii Postul de Poliţie Valea Lungă, l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din comuna Valea Lungă, care conducea un autoturism pe strada Victoriei din comună, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de D.G., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Știri din zonă

Investiție de aproape 500.000 de lei în reabilitarea termică a Grădiniței din Cenade

Publicat

în

Primăria comunei Cenade a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitare moderată a clădirilor publice din comuna Cenade – Grădinița Cenade”. Valoarea totală estimată a investiției este de 485.705,28 de lei.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

La grădiniță merg aproximativ 35 de copii. Grădinița se află într-o clădire veche și a fost modernizată puțin doar acum 10 ani” a declarat primaul comunei Cenade, Ilie Neamțu, pentru ziarulunirea.ro.

Lucrările constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Data limita depunere este de 11.04.2024.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Campanie umanitară „Pro Viață”, derulată în Parohia Sâncel – Protopopiatul ortodox Blaj

Publicat

în

În contextul „Lunii pentru Viață”, Parohia Ortodoxă Sâncel a organizat o campanie umanitară pentru a veni în sprijinul mamelor cu posibilități materiale reduse.

 

Astfel, pe parcursul întregii luni, credincioșii parohiei au colectat scutece, produse de igienă și biberoane, pentru a le oferi mămicilor care aleg să aducă pe lume copii, în ciuda neajunsurilor datorate situației nefavorabile de acasă.

În acest context, produsele colectate în urma campaniei (96 de pachete de scutece, 125 de pachete de șervețele umede și un număr considerabil de produse de igienă corporală, biberoane și suzete) au fost predate luni, 25 martie 2024, secției Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Blaj, de un grup de credincioși, însoțit de părintele paroh Claudiu Moldovan. Evenimentul s-a derulat de praznicul Bunei Vestiri, momentul întrupării Fiului lui Dumnezeu, „începutul mântuirii noastre”, pentru a marca încă o dată faptul că viața pruncilor începe din momentul concepției.

Totodată, în aceeași zi, biserica parohială a fost împodobită de inocența tinerilor din localitate, care au participat în număr mare la Dumnezeiasca Liturghie și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. De asemenea, locașul de închinare a răsunat de glasurile cristaline ale elevilor sânceleni, care au interpretat, la finalul Sfintei Liturghii, un buchet de pricesne închinate Maicii Domnului, dar și câteva cântece creștine în care a fost elogiat rolul mamei în perpetuarea vieții.

Momentul artistic a fost oferit credincioșilor prezenți de către corul Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Sâncel, coordonat de prof. Mirela Petruț. La final, preotul paroh a mulțumit părinților și cadrelor didactice pentru că îi educă pe cei mici în spiritul moralei creștine, oferindu-le propriul exemplu al bunei-viețuiri, dar și tuturor credincioșilor care au răspuns invitației de a se alătura campaniei „pro viață”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 66 de ani din Mihalț cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe raza comunei

Publicat

în

Sâmbătă, 23 martie 2024, în jurul orei 20.15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un bărbat de 66 de ani, din comuna Mihalț, în timp ce conducea un autoturism, pe  raza localității Mihalț, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj