blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Dosar penal pentru administratorul unei societăți comerciale din Blaj după ce polițiștii au descorerit obiecte pirotehnice expuse la vânzare

Dosar penal pentru administratorul unei societăți comerciale din Blaj după ce polițiștii au descorerit obiecte pirotehnice expuse la vânzare

Publicat în 16.12.2016 la ora 15:14

Poliţiştii au continuat controalele la societăţile autorizate să comercializeze materiale pirotehnice. De la o societate din Blaj au fost confiscate 24 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2, ce erau oferite, spre vânzare cu toate că societatea avea autorizaţie de comercializare doar pentru articole pirotehnice din categoria F1. Administratorului i-a fost întocmit dosar penal.

La data de 15.12.2016, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au făcut un control la un punct de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Blaj, care este autorizată să comercializeze articole pirotehnice din categoria F1.

Cu ocazia controlului, au fost găsite 37 de obiecte pirotehnice, din categoria F2, cu o masă de 24 de kilograme, pentru comercializarea cărora societatea respectivă nu este autorizată.

Faţă de administratorul societăţii a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Articolele din categoria F 2 sunt articole pirotehnice de divertisment care sunt destinate utilizării în exterior. Acestea nu pot fi comercializate către populaţie, fiind autorizată folosirea lor doar de către societăţi specializate sau strict de către artificieri sau pirotehnişti.

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 400 ori

Dosar penal pentru administratorul unei societăți comerciale din Blaj după ce polițiștii au descorerit obiecte pirotehnice expuse la vânzare
4.5 (90%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.