blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Doi bărbați din Blaj, tată și fiu, arestați preventiv pentru tentativă de omor

Doi bărbați din Blaj, tată și fiu, arestați preventiv pentru tentativă de omor

Publicat în 24.08.2016 la ora 11:05

politia_arest_dubaProcurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus ieri, 23 august 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor Răzăilă Gheorghe şi Răzăilă Claudiu, din Blaj, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 21.08.2016, în jurul orelor 21,30 între persoana vătămată S.Ş. şi cei doi inculpaţi a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpaţii au aplicat victimei mai multe lovituri, cu muchia unei securi şi o bâtă, acţiunile lor conjugate provocând victimei leziuni care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi care i-au pus în primejdie viaţa.

La data de 22.08.2016, prin ordonanţa procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea suspecţilor RĂZĂILĂ GHEORGHE şi RĂZĂILĂ CLAUDIU pe o durată de 24 de ore iar la data de 23.08.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pe o perioadă de 30 de zile.

Prin încheierea nr. 156/23.08.2016 a Tribunalului Alba, s-a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor RĂZĂILĂ GHEORGHE şi RĂZĂILĂ CLAUDIU pe o durată de 30 de zile începând cu data de 23.08.2016, sens în care au fost emise şi mandatele de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 446 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.