blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » DIICOT Alba Iulia are în lucru alte două dosare pe numele blăjeanului Cristian Boitor, cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism internaţional

DIICOT Alba Iulia are în lucru alte două dosare pe numele blăjeanului Cristian Boitor, cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism internaţional

Publicat în 04.05.2016 la ora 16:27

proxenet-blaj-mar-2016Blăjeanul Cristian Boitor, cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani, are pe rol încă două dosare, instrumentate tot de către DIICOT Alba Iulia. Este vorba despre redeschiderea urmăririi penale, confirmată de Tribunalul Alba, în cazul unor cercetări din anii 2005 şi 2009.

”În baza art. 335 al. 4 Cpp confirmă ordonanţa nr. 5D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 72D/P/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art.275 al.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu” și ”În baza art. 335 al. 4 Cpp confirmă ordonanţa nr. 4D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 63D/P/2005 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art.275 al.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu” – se arată în soluțiile pe scurt, pronunțate de instanță în data de 26 aprilie 2016.

În ambele dosare este inculpat și fratele lui Cristian Boitor, Constantin-Daniel, dar și alte 4 persoane (câte 2 în fiecare dosar)

Reamintim tânărul din Blaj a fost arestat după ce, la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională.

În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

În acest dosar, magistrații de la Tribunalul Alba au admis propunerea procurorilor. Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Sarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea, care vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile iar Constantin Daniel Boitor a primit mandat de arestare în lipsă.

Acest articol a fost citit de: 2668 ori

3.7
06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.