blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Diana Boitor este singura elevă din Blaj, care în acest an a obținut nota ZECE la Evaluarea Națională

Diana Boitor este singura elevă din Blaj, care în acest an a obținut nota ZECE la Evaluarea Națională

Publicat în 20.06.2018 la ora 13:37

Diana Boitor, din Blaj, a absolvit Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” cu media 9,98, iar la Evaluarea Națională a obținut media ZECE.

Tânăra ne-a mărturisit că a lucrat suplimentar acasă și a făcut pregătiri la școală împreună cu profesorii și ceilalți colegi, iar perfomanța de la evaluare a reușit să o atingă prin multă muncă și perseverență, dar și cu ajutor din partea doamnei profesor de limba română Ana Comșa și a domnului profesor de matematică Ghiță Ioan.

Diana își dorește să urmeze mai departe profilul de matematică-informatică, intensiv informatică, la Colegiul National „I.M. Clain” din Blaj, iar cel mai greu la examen i s-a părut stresul cu care acesta venea la pachet, deși a mai participat la diferite olimpiade și concursuri: „Nu am reușit să mă obișnuiesc încă cu emoțiile.”

„Cea mai mare pasiune a mea va rămâne mereu matematica, fiind urmată de pasiunea pentru lectură și sport, voleiul fiind un factor ce mi-a influențat major dezvoltarea, împreună cu dorința de cunoaștere dobândită prin lectură”, ne-a mai mărturisit Diana.

În urma centralizării notelor obținute la Evaluarea Națională sesiunea 2018, la nivelul județului Alba, s-au înregistrat rezultate exceptionale, a transmis IȘJ într-un comunicat de presă.

„Acolo unde şi-au dat mâna toți aceşti pioni principali ai unui proces educațional de succes rezultatele îmbucurătoare n-au întarziat să apară. Astfel, la nivelul jud.Alba ne mandrim in acest an cu 11 medii de 10, cu un procent de 89.32% medii peste 5 la limba română, cu procent de 65,21% medii la matematică si cu un procent de 79.09% medii generale peste 5, privind promovarea la EN 2018. Felicitari tututor elevilor promovați si succes in continuare!”, a transmis IȘJ Alba.

La Evaluarea Națională din acest an în județul Alba s-au înscris 2590 de elevi, dintre care 115 au absentat la limba română, iar 118 la matematică, potrivit IȘJ Alba.

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu

Acest articol a fost citit de: 1742 ori

Diana Boitor este singura elevă din Blaj, care în acest an a obținut nota ZECE la Evaluarea Națională
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Un Comentariu la Diana Boitor este singura elevă din Blaj, care în acest an a obținut nota ZECE la Evaluarea Națională

  1. Alexandru Crinu Megiesan Răspunde

    20.06.2018 la 13:54

    SINCERE FELICITĂRI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.