blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Dascăli de ieri și de azi la „uzina educației”, Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj

Dascăli de ieri și de azi la „uzina educației”, Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj

Publicat în 11.10.2017 la ora 12:00

Din inițiativa directorului Ioan Tomoiagă, această zi importantă a fost marcată printr-o întâlnire a profesorilor și personalului auxiliar cu dascălii pensionari care au activat în acest liceu cu tradiție în formarea viitoarelor cadre didactice.

În deschidere, directorul a evidențiat însemnătatea dascălului în societatea contemporană și și-a exprimat recunoștința față de toți dascălii „făuritori de sentimente și de caractere, semănători de lumină în suflete”, urându-le prosperitate și măiestrie în activitatea didactică. Fost director în perioada 1997 – 2001, prof. univ. dr. Ion Buzași a spus, în discursul său, că „Instrucție fără educație nu se poate!”, iar viceprimărița Livia Mureșan, ea însăși profesoară, a transmis mesajul primarului Gheorghe Rotar și al CL Blaj, amintind că întotdeauna educația va fi o prioritate pentru comunitatea locală. Apoi, prof. Alexandra Băcilă a susținut un recital folcloric, iar la final a fost prezentat „Anuarul Liceului de Băieți Greco-Catolic din Blaj 1853-1945”, autori Ana Tatai și Cornel Tatai-Baltă.

R. G.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 589 ori

Dascăli de ieri și de azi la „uzina educației”, Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj
2 (40%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.